0.30 dkg szűzérme
1 dl olaj
pici só, színes bors /őrölt /
1 ek.durum liszt
Mártás:
0.20 dkg koktél paradicsom
3 ek.olaj
2 gerezd fokhagyma
hús szaft
1 dl száraz fehérbor
0.10 dkg gorgonzolás sajt,só
Metélt:
1 cs.olasz széles metélt
friss bazsalikom,só
Szűzérméket besózzuk, beleforgatjuk a lisztbe és forró olajban kisütjük.
Rögtön rászórjuk a színes borsot / nem sokat /
Mártás: A hús szaftba bele aprítjuk a zúzott fokhagymát, és az olajat is, beleszórjuk a darabolt paradicsomot és jól meg pároljuk.
Ha összesült, botmixerrel összemixeljük a sajttal együtt.Visszatesszük a serpenyőbe, beleöntjük a fehér bort és felforraljuk.
Tészta :Kifőzzük a metéltet sós vízben, és ha kiszedtük pici olajat teszünk rá és rászórjuk az összeaprózott bazsalikomot.
Egy nagy lábasban felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a fél karikákra vágott vöröshagymát, majd a felkockázott fokhagymát és kis lángon kevergetve üvegesre pároljuk. Mikor kész, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tasakos rizst megfőzöm. Közben egy kanál vajon megpárolom a zöldségkeveréket, két kanál olajon párolt hagymán pedig elkészítem a darált húst. A húst fűszerezem egy fél csomag mex...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük főzni a vizet, majd amint főni kezd, beletesszük a bulgurt, és pár percig forraljuk még. Levesszük a tűzről, majd lefedve állni hagyjuk, amíg megpuhul. Amíg a bulgur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk a sonkát apró kockákra. Hagyjunk ki 2-3 evőkanálnyit, amit majd a tetejére teszünk díszíteni. Kevés olajban pirítsuk meg. Vágjuk a kenyeret körülbelül 2 cm-es darabokra. L...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű