0.30 dkg szűzérme
1 dl olaj
pici só, színes bors /őrölt /
1 ek.durum liszt
Mártás:
0.20 dkg koktél paradicsom
3 ek.olaj
2 gerezd fokhagyma
hús szaft
1 dl száraz fehérbor
0.10 dkg gorgonzolás sajt,só
Metélt:
1 cs.olasz széles metélt
friss bazsalikom,só
Szűzérméket besózzuk, beleforgatjuk a lisztbe és forró olajban kisütjük.
Rögtön rászórjuk a színes borsot / nem sokat /
Mártás: A hús szaftba bele aprítjuk a zúzott fokhagymát, és az olajat is, beleszórjuk a darabolt paradicsomot és jól meg pároljuk.
Ha összesült, botmixerrel összemixeljük a sajttal együtt.Visszatesszük a serpenyőbe, beleöntjük a fehér bort és felforraljuk.
Tészta :Kifőzzük a metéltet sós vízben, és ha kiszedtük pici olajat teszünk rá és rászórjuk az összeaprózott bazsalikomot.
csirkemell+pírítom+póréhagyma+fűszerek +liszt+tejszín :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A zsemléket tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy ne ázzanak puhára, csak a magukba szívott tejtől kissé megpuhuljana...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük. Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyem levelét, a lisztet, a sót, borsot, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (egy pohárban, kézi habverővel vagy kanállal) elkeverjük. Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe kanalazzuk a massza felét, rátesszük a sonkát, sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű