menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


9 db egyforma nagyságú krumpli
10 db tojás
kb 5 dkg gyulai kolbász
kb 10 dkg vaj
1 nagy pohár és egy kis pohár tejföl
kb 5 dkg trappista sajt

zsemlemorzsa

Elkészítés:


Röviden a rétegek:

1. krumpli, só, vaj
2. tojás, tejföl
3. krumpli, só, vaj
4. kolbász, tejföl
5. krumpli, só, vaj, tejföl
Tetejére reszelt sajt, zsemlemorzsa, vaj

Hosszasan és részletekbe veszve:

Előmunkálatok:
A megmosott, héjas krumplikat és tojásokat hideg, sós (egy evőkanál só) vízben felteszem főni. Forrástól számítva 10 perc múlva kiveszem a megfőtt tojásokat, hideg vízzel leöblítem. A krumplit tovább főzöm még kb 15 percig. Villával ellenőrzöm, hogy puha-e már és ha igen kiszedem a vízből és hagyom hűlni.

A gyulai kolbászt nagyon vékony karikákra szeletelem.
Megpucolom a krumplit, és a tojásokat.
Ezeket is felszeletelem karikára. Három krumpli egy réteg, külön szoktam őket tenni egy-egy tányérra.
A tojáskarikákból csak azt fogom lerakni, ami tartalmaz sárgáját, ami színtiszta fehérje, azt kihagyom. (ez speciel apa miatt van).
A sajtot lereszelem.

Összeállítás:
Előveszek egy tepsit. Kikenem hideg vajjal az alját és az oldalait. Megszórom zsemlemorzsával, jusson mindenhová, aljára, oldalára. Felragad a vajra.
Lerakom az első réteg krumplit. Megsózom és olvasztott vajjal meglocsolom.
Következik a főtt tojások rétege. Lerakom a karikákat.
Bekenem tejföllel. Ez kíván némi ügyességet, mert a karikák hajlamosak felugrálni. A tejföl odacsapkodásával szoktam megoldani. Fedje be teljesen a tejföl a tojásokat, akár egy kispohárnyi is rámehet.
Következik a második réteg krumpli, rá só, vajjal meglocsolni. Következik a kolbász, egy rétegben lerakni a karikákat. Bekenni tejföllel, mint a tojásnál.
Következik a harmadik réteg krumpli, sózni, vajjal locsolni.
Ezt az utolsó réteg krumplit is bekenem tejföllel.
Tetejére szórom a reszelt sajtot. Zsemlemorzsával is meghintem és olvasztott vajjal is meglocsolom.
Sütőbe tolom, kb 40 perc alatt kb 200 fokon szép színűre pirítom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édeskáposzta Csirkével
Édeskáposzta Csirkével

hagyma+párolom+só+p.paprika+hús+só+szósz+káposzta+paradicsom-->főzőm+kapor :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó tataházi
Lecsó tataházi

Olajon megdinsztelem a paprikát,majd a hagymátis, pirospaprikát teszek bele.(tűzről lehúzni) Vizet és paradicsomlevet öntök bele.Fél óráig főzöm,utan 2 bögre rizst is teszek be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Cartofi umpluti cu carne tocata.
Cartofi umpluti cu carne tocata.

Se porneste cuptorul si se lasa la incalzit pana la 180 grade Celsius. 1. Dupa asta curatam cartofii si le scoatem miezul cu un cutit. 2.Ii punem la fiert intr-o cratita pent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Rakott kel
Rakott kel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk