50 dkg tarhonya,2 nagy fej hagyma,0,5 kg paprika,30 dkg paradicsom,1 evőkanál zsír,só,bors,30-40 kg kolbász vagy virsli
A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a kolbászt, szükség szerint megsózzuk. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi; felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a tarhonya megpuhul, a levét szükség szerint apránként pótolva. Bármilyen savanyúságot kínálhatunk hozzá.
Főzzük meg a tejberizst, és amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a mézet és a 2 dl tejszínt is. Így még krémesebb, lágyabb állagot kapunk. Ha elkészült, hagyjuk állni fél órát. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetör...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Első lépésként a cukkinit mossuk meg, és a héjával együtt reszeljük le, és sózzuk be. Ugyanezt tegyük meg a sajttal is (természetesen ezt nem kell sózni…). 2. A hagymát és a fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A nyers krumplit meghámozzuk, és vékony (3-5 mm) karikákra vágjuk. 2. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel, a sóval, borssal, szerecsendióval, s mindezt jól összef...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: Könnyű