-30 dkg kukoricadara
- 1 l víz
-só ( ízlés szerint )
-20-25 dkg juhtúró
-olaj
-2 evőkanál friss tejföl(elhanyagolható)
A vizet a sóval főni teszem ,mikor forrni kezd, folyamatosan beleszórom a kukoricadarát , és állandó keverés mellett addig főzöm , amíg jól összeáll ( úgy, mint a tejbegríz). Leveszem a tűzről, egy serpenyőbe kevés olajat öntök, és egy sor puliszkát, egy sor túrót terítek el,ezt addig ismétlem míg a hozzávalók elfogynak, a tetején túró maradjon. Meglocsolom kevés olajjal, majd tejföllel (tejfölt nem mindig teszek rá), és a sütőben teszem 10-15 percig míg a túró elolvad .Melegen fogyasztható, de hidegen is finom.
A húst vékony csíkokra vágjuk. A gyros fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és hűtőbe tesszük. Közben felaprítjuk a lilahagymát, paradicsomot, uborkát,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst feltesszük főni, közben előkészítjük a többi hozzávalót. A virslit felkarikázzuk. Ha csirkemellből készítjük, akkor azt apró kockákra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük és...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: NehézA csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk. Megfőzzük a tésztát. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű