35 dkg szürkemarha lábszár,
5 dkg zsiradék,
20 dkg fejtett bab,
7,5 dkg vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
5 dkg zellergumó,
7,5 dkg burgonya,
1 db paradicsom,
fél tv paprika,
fél hegyes erős,
1 dkg fokhagyma,
1 dkg fűszerpaprika,
só,
őrölt kömény
A babot célszerű főzés előtt 2- 3 órával beáztatni, hideg vízbe! A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Ha a hagymánk megpirult tegyük rá az összevágott paradicsomot és a paprikát. Fonnyasszuk meg őket, majd a fokhagymát összetörve rakjuk rá, de vigyázzunk meg ne égjen! A tűzről félrehúzva szórjuk bele a fűszerpaprikát. Ezután tegyük bele az 1*1 cm kockára vágott marhahúst, a sót és az őrölt köményt. Tegyük vissza a tűzre, gyakori kevergetés mellett a hús levére tegyük rá a babot, keverjük meg és engedjük fel annyi folyadékkal, amennyi ellepi. Erős tűzön főzzük, míg a hús és a bab majdnem puha lesz, ekkor tegyük bele a kockára vágott zöldségeket, majd az utolsó 5 percben tegyük hozzá a kockára vágott burgonyát és főzzük készre.
Olajat melegítünk egy nagy lábasban. A feldarabolt és megsózott húst aranybarnára sütjük benne. Hozzáadjuk a vékonyra vágott hagymát, a karikára vágott paprikát, és a zúzott fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉSZÍTÉS 1. Összekeverjük a lisztet, 1 csipet sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál hideg vizet. Összedolgozzuk, és becsomagolva 30 percig hűtjük. 2. A töltelékhez meghámozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük. Ezzel párhuzamosan egy másik lábasban a tojásokat is megfőzzük. 2. Felkarikázzuk a kolbászt, és kivajazunk egy köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrósítsuk fel a serpenyőt, tegyük bele a zsírt vagy olajat, ezt is melegítsük fel, majd tegyük bele a káposztát, és magas hőmérsékleten pirítsuk, közben kavargassuk meg 1-2 perce...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz