35 dkg szürkemarha lábszár,
5 dkg zsiradék,
20 dkg fejtett bab,
7,5 dkg vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
5 dkg zellergumó,
7,5 dkg burgonya,
1 db paradicsom,
fél tv paprika,
fél hegyes erős,
1 dkg fokhagyma,
1 dkg fűszerpaprika,
só,
őrölt kömény
A babot célszerű főzés előtt 2- 3 órával beáztatni, hideg vízbe! A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Ha a hagymánk megpirult tegyük rá az összevágott paradicsomot és a paprikát. Fonnyasszuk meg őket, majd a fokhagymát összetörve rakjuk rá, de vigyázzunk meg ne égjen! A tűzről félrehúzva szórjuk bele a fűszerpaprikát. Ezután tegyük bele az 1*1 cm kockára vágott marhahúst, a sót és az őrölt köményt. Tegyük vissza a tűzre, gyakori kevergetés mellett a hús levére tegyük rá a babot, keverjük meg és engedjük fel annyi folyadékkal, amennyi ellepi. Erős tűzön főzzük, míg a hús és a bab majdnem puha lesz, ekkor tegyük bele a kockára vágott zöldségeket, majd az utolsó 5 percben tegyük hozzá a kockára vágott burgonyát és főzzük készre.
A tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet apróra felkockázzuk és a masszához keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben megfőzzük. Fél kiló darált húst, 1 fej reszelt vöröshagymával, 3 gerezd zúzott fokhagymával,2 apró kockákra vágott zöldpaprikával, 2 paradicsommal megdinsztel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát a kacszsíron dinsztelni kezdem, majd hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, darabolt paradicsomot. Mikor üveges lesz a tűzről levéve hozzáadom a pirospapri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, majd 2,5-3 mm vastag karikára szeljük. Egy fazékban két csipet sóval,és annyi vízzel,hogy ellepje feltesszük a lángra, megfőzzük, vigyázzunk,hogy ne fő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű