menu

Családireceptkönyv.hu

Quiche Lorraine


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
fél kis kanál só
15 dkg vaj
fél dl víz
40 dkg húsos szalonna
5 tojás
2,5 dl tej
olaj, hagyma, só, bors, szerecsendió
reszelt sajt

Elkészítés:


Szóval elsőként a tésztát gyúrom össze (bár a franciák többsége a boltban kapható kész tésztát használja, én kevésbé szeretem, olcsóbb és finomabb az itthon készült, ráadásul öt perc alatt megvan). 30 dkg liszt és fél kiskanál só keverékében elmorzsolok 15 dkg vajat és mikor kezd összeállni, hozzáteszek fél dl vizet. Így jól gyúrható tésztát kapok, amit egyenletesen szétnyomkodok a sütőpapírral kibélelt forma alján.
Kb. 40 dkg húsos szalonnát apróra vágva (vagy aki diétásabban szereti, bacont, de nem szeletben, hanem kockázva) felpirítok kis olajon. Lehet variálni és kis hagymát is hozzátenni. Ez megy a tésztára. Végül mindezt jól nyakon öntöm 5 tojás és 2,5 dl tej keverékével, amibe teszek sót, borsot és szerecsendiót. A tetejére reszelt sajt kerül, na ez nekem éppen nem volt itthon, így kis szeletelt mozzát tépkedtem rá és így is finom lett.
180 fokon, 45 percig sütöm és langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Amúgy ez az alapja mindenféle zöldséges pitének is, a végtelenségig lehet variálni, pl. szalonna helyett sonkát teszek az aljára, rá olajon megfuttatott cukkiniszeleteket, és úgy rá a tojásos keverék. Vagy csirkemell és mángold. Vagy lazac és spenót. Padlizsán és pulykamellsonka. Póréhagyma és húsos szalonna….

Quiche Lorraine

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kocsonya sült krumplival
Kocsonya sült krumplival

A szemes bors kivételével mindent egy időben a fazékba rakunk, felöntjük hideg vízzel és nagy lángon főzni kezdjük. A forrás kezdetétől csökkentjük a lángot és elkezdjük leszedni r...

Elkészítési idő: 10
Nehézség: Könnyű
share
Füstölt húsos kerékrépa leves
Füstölt húsos kerékrépa leves

A lapockát kockára vágjuk. Az oldalast és a füstölt oldalast csontonként elvágjuk. A zsíron átpirítjuk a lapockát és az oldalast, amíg zsírjára sül. Hozzáadjuk a savanyított rép...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Túróval töltött zsemle
Túróval töltött zsemle

A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás sertésraguval rakott krumpli
Gombás sertésraguval rakott krumpli

A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a gombadarabokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk