menu

Családireceptkönyv.hu

Quiche Lorraine


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
fél kis kanál só
15 dkg vaj
fél dl víz
40 dkg húsos szalonna
5 tojás
2,5 dl tej
olaj, hagyma, só, bors, szerecsendió
reszelt sajt

Elkészítés:


Szóval elsőként a tésztát gyúrom össze (bár a franciák többsége a boltban kapható kész tésztát használja, én kevésbé szeretem, olcsóbb és finomabb az itthon készült, ráadásul öt perc alatt megvan). 30 dkg liszt és fél kiskanál só keverékében elmorzsolok 15 dkg vajat és mikor kezd összeállni, hozzáteszek fél dl vizet. Így jól gyúrható tésztát kapok, amit egyenletesen szétnyomkodok a sütőpapírral kibélelt forma alján.
Kb. 40 dkg húsos szalonnát apróra vágva (vagy aki diétásabban szereti, bacont, de nem szeletben, hanem kockázva) felpirítok kis olajon. Lehet variálni és kis hagymát is hozzátenni. Ez megy a tésztára. Végül mindezt jól nyakon öntöm 5 tojás és 2,5 dl tej keverékével, amibe teszek sót, borsot és szerecsendiót. A tetejére reszelt sajt kerül, na ez nekem éppen nem volt itthon, így kis szeletelt mozzát tépkedtem rá és így is finom lett.
180 fokon, 45 percig sütöm és langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Amúgy ez az alapja mindenféle zöldséges pitének is, a végtelenségig lehet variálni, pl. szalonna helyett sonkát teszek az aljára, rá olajon megfuttatott cukkiniszeleteket, és úgy rá a tojásos keverék. Vagy csirkemell és mángold. Vagy lazac és spenót. Padlizsán és pulykamellsonka. Póréhagyma és húsos szalonna….

Quiche Lorraine

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Csirkemájas rakott csirkemell
Csirkemájas rakott csirkemell

1. A csirkemell darabokat besózzuk, beborsozzuk, megszórjuk majorannával. 2. Egy sütőformát kibélelünk bacon szalonnával. 3. A befűszerezett, lisztben megforgatott csirkemell fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott karfiol
Rakott karfiol

1. Egy fej karfiolt rózsáira szedve megfőzünk sós vízben (egy húsleveskockával együtt még jobb). 2. Egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk (az oldalát is). 3. Beleszórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
VADAS zsemlegombóccal
VADAS zsemlegombóccal

A marhahúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a répaféléket karikára, a hagymát cikkelyekre. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rátesszük a hússzeleteket és fehéredésig sütj...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kisinóci lucskos-babos káposzta, vadhúsos gombóccal
Kisinóci lucskos-babos káposzta, vadhúsos gombóccal

A szalonnát kockázzuk, zsírjára sütjük, majd a fél karikára vágott vöröshagymát, a nagyobb darabokra aprított fokhagymát hozzáadjuk, és addig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Ekkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk