-1 nagy fej karfiol
-3 tojás
-apróra vágott sonka vagy császárszalonna
-sajt
-zsemlemorzsa
-100ml tejfől
-só, bors
-főtt kukorica
A karfiolt rózsákra szedem és gyengén sós vízben puhára főzöm leszűröm hagyom hogy csepegjen ki a leve.
Apróra vágom a császárszalonnát(sonkát),megreszelem a sajtot.
Egy Jénai tálat kizsírozok és megszórom jól zsemlemorzsával szépen belehelyezem a karfiolnak felé ismét megszórom zsemlemorzsával rászórom a kukoricát, darabolt sonkát(császárszalonnát ),és sajtot ezt megismételem annyi különbséggel hogy a tetejére nem teszem rá a sajtot(csak mikor majdnem kész)
Felverem a tojásokat a tejföllel sózom borsozom és a karfiol tetejére öntöm.
150 fokon 45 percig sütöm,mielőtt készre sülne kiveszem és megszórom sajttal ,visszateszem addig míg a sajt elolvad és kissé megpirul.
Lehet variálni a receptet bármilyen főtt zöldséggel petrezselyemzöldel és sonka helyett párizsit vagy bármilyen szalámit lehet használni!
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát és pár percig pirítjuk. Majd felöntjük a főzőtejszínnel és h...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűOlívaolajon pirítsd le a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd ezen az alapon dinszteld meg a felkockázott paradicsomot (vagy a konzerves paradicsomot) a zöldfűszerekkel. Te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és kis kockákra vagdossuk. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felforr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszelem az uborkát és besózom. A joghurtba belenyomom a fokhagymát, citromot. Sózom, borsozom és a végén egy kis olivaolajjal meglocsolom. Amikor az uborka levet engedett, ak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű