Családireceptkönyv.hu

Spenótos-sonkás penne


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg penne tészta
1 csomag parajpüré (fagyasztott)
5 dkg vaj
1 db tömlős krémsajt
20 dkg gépsonka, vagy sonkás felvágott
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra.

2. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát.

3. A tésztára tesszük a kiolvadt spenótot, majd ráöntjük a fűszeres tejszínt.

4. Alaposan átforgatjuk. Kivajazott tűzálló tálba öntjük

5. Forró sütőben sütjük, amíg megszilárdul. A sütés végeztével rászórjuk a reszelt sajtot, hogy ráolvadjon és egy kis piros színt kapjon

6. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.

Spenótos-sonkás penne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött paprika
Töltött paprika

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomszószban sült mozzarella
Paradicsomszószban sült mozzarella

Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a megmosott, felaprított paradicsomot, meghintjük a cukorral, és kissé lepirítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos, juhtúrós penne
Baconos, juhtúrós penne

Tésztát kifőzöm,leszűröm. Addig a csíkozott bacont olajon kissé megsütöm. A tésztát összekeverem a túróval, tejföllel, fűszerekkel és a fele sült baconnal. Tálaláskor a tetejére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott hagyma
Rakott hagyma

rétegeztem amíg el nem fogyott minden,majd parmezánnál megszórtam a tetejét,fedett jénaiban sült,utolsó 5 percben a tetejét levéve rápirítottam a sajtot.Mivel a nyers hagyma enged...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk