Családireceptkönyv.hu

Spenótos-sonkás penne


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg penne tészta
1 csomag parajpüré (fagyasztott)
5 dkg vaj
1 db tömlős krémsajt
20 dkg gépsonka, vagy sonkás felvágott
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra.

2. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát.

3. A tésztára tesszük a kiolvadt spenótot, majd ráöntjük a fűszeres tejszínt.

4. Alaposan átforgatjuk. Kivajazott tűzálló tálba öntjük

5. Forró sütőben sütjük, amíg megszilárdul. A sütés végeztével rászórjuk a reszelt sajtot, hogy ráolvadjon és egy kis piros színt kapjon

6. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.

Spenótos-sonkás penne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucó
Sonkás-spenótos omlett
Sonkás-spenótos omlett

1. A spenótot szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd alaposan lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát kicsumázzuk, majd ezt és a sonkát is felcsíkozzuk....

Elkészítési idő: 15-20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis lecsó
Tepsis lecsó

A hagymát, a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt felaprítjuk, összekeverjük és sózzuk, majd meglocsoljuk bőven olívaolajjal. Ehhez jön a paradicsom, amit előzőleg meg kell hámozni...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Hortobágyi palacsinta
Hortobágyi palacsinta

A lisztet, a tojásokat, a sót és a tejet egy habverővel alaposan eldolgozzuk, majd folyamatos keverés mellet hozzáadjuk a vizet. Egy serpenyőt felhevítünk és egy ecsettel kissé m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Matrózbab
Matrózbab

A vöröshagymát feldaraboljuk, majd forró olajon félig megdinszteljük. Rádobjuk a felaprított fokhagymát és a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd vízzel felengedve puhára...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk