Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Spenótos-sonkás penne


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg penne tészta
1 csomag parajpüré (fagyasztott)
5 dkg vaj
1 db tömlős krémsajt
20 dkg gépsonka, vagy sonkás felvágott
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra.

2. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát.

3. A tésztára tesszük a kiolvadt spenótot, majd ráöntjük a fűszeres tejszínt.

4. Alaposan átforgatjuk. Kivajazott tűzálló tálba öntjük

5. Forró sütőben sütjük, amíg megszilárdul. A sütés végeztével rászórjuk a reszelt sajtot, hogy ráolvadjon és egy kis piros színt kapjon

6. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.

Spenótos-sonkás penne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Csikós tokány recept
Csikós tokány recept

Vágd csíkokra a kolozsvári szalonnát és a húst, apróra a hagymát és a fokhagymát. 2. 2 evőkanál zsírban vagy olajban pirítsd meg a szalonnát nagy lángon. 3. A szalonna megmaradt...

Elkészítési idő: 125 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal
Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal

Diómorzsa A diót száraz serpenyőben lepirítjuk. Miután kihűlt, daráljuk le, és adjuk hozzá az őrölt fahéjat és az eritritet. Öntsük át egy tálba, amiben meg tudjuk majd forgatni a...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sólet
Sólet

A babot és a húsokat előző este beáztatjuk. Egy nagy tűzálló edénybe pakoljuk a babot, a füstölt húst, rá a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, valamint a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Darált hússal töltött cukkini
Darált hússal töltött cukkini

A cukkinit mossuk meg, vágjuk hosszában félbe, majd kaparjuk ki a magjait. A hagymákat hámozzuk meg, a vöröshagymát kockázzuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze. A paprikát és a para...

Elkészítési idő: 25+40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk