40 dkg penne tészta
1 csomag parajpüré (fagyasztott)
5 dkg vaj
1 db tömlős krémsajt
20 dkg gépsonka, vagy sonkás felvágott
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
1. A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra.
2. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát.
3. A tésztára tesszük a kiolvadt spenótot, majd ráöntjük a fűszeres tejszínt.
4. Alaposan átforgatjuk. Kivajazott tűzálló tálba öntjük
5. Forró sütőben sütjük, amíg megszilárdul. A sütés végeztével rászórjuk a reszelt sajtot, hogy ráolvadjon és egy kis piros színt kapjon
6. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.
Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a megmosott, felaprított paradicsomot, meghintjük a cukorral, és kissé lepirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát kifőzöm,leszűröm. Addig a csíkozott bacont olajon kissé megsütöm. A tésztát összekeverem a túróval, tejföllel, fűszerekkel és a fele sült baconnal. Tálaláskor a tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűrétegeztem amíg el nem fogyott minden,majd parmezánnál megszórtam a tetejét,fedett jénaiban sült,utolsó 5 percben a tetejét levéve rápirítottam a sajtot.Mivel a nyers hagyma enged...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű