40 dkg penne tészta
1 csomag parajpüré (fagyasztott)
5 dkg vaj
1 db tömlős krémsajt
20 dkg gépsonka, vagy sonkás felvágott
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
1. A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra.
2. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát.
3. A tésztára tesszük a kiolvadt spenótot, majd ráöntjük a fűszeres tejszínt.
4. Alaposan átforgatjuk. Kivajazott tűzálló tálba öntjük
5. Forró sütőben sütjük, amíg megszilárdul. A sütés végeztével rászórjuk a reszelt sajtot, hogy ráolvadjon és egy kis piros színt kapjon
6. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.
1. A spenótot szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd alaposan lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát kicsumázzuk, majd ezt és a sonkát is felcsíkozzuk....
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: KönnyűA hagymát, a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt felaprítjuk, összekeverjük és sózzuk, majd meglocsoljuk bőven olívaolajjal. Ehhez jön a paradicsom, amit előzőleg meg kell hámozni...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojásokat, a sót és a tejet egy habverővel alaposan eldolgozzuk, majd folyamatos keverés mellet hozzáadjuk a vizet. Egy serpenyőt felhevítünk és egy ecsettel kissé m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát feldaraboljuk, majd forró olajon félig megdinszteljük. Rádobjuk a felaprított fokhagymát és a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd vízzel felengedve puhára...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű