1,2 kg savanyú káposzta, 50 dkg kicsontozott füstölt csülök, 2-2 alma és körte, 1 nagy gerezd fokhagyma, 4 evőkanál méz, 4 dl vörösbor
a tálaláshoz:
tejföl és puha kenyér
1. A káposztát ha túl savanyú vagy sós kimossuk, különben nem kell! Néhány vágással rövidebbre aprítjuk. A csülköt és a meghámozott gyümölcsöket kb. 2 centis kockákra vágjuk. A fokhagymát pépesre zúzzuk.
2. Mindezeket összeforgatjuk és átszedjük egy, az előírás szerint beáztatott cserépedénybe (Pataki tálba). A mézet a borban elkeverjük, egyenletesen a húsos, gyümölcsös káposztára locsoljuk. A tál tetejével lefedjük.
3. Közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütő 165 ºC), 2 órán át sütjük. Ekkor levesszük a tál tetejét és a káposztát még 1 órán át sütjük, de közben 10 percenként átforgatjuk, hogy egységesen piruljon.
4. Tejföllel és puha kenyérrel tálaljuk.
A húst és a hagymát felkockázom. A káposztát kicsavarom a levétől. Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, és fehéresedéig dinsztelem, rászórom a pirospaprikát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy evőkanál vajat megolvasztunk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, és 2-3 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a tejet és a mustárt, és kevergetve tovább főzzük, amíg a keverék be nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük és felkarikázzuk. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk és a kolbásszal együtt szeletekre vágjuk. A tejföl felébe belekeverünk 4 nyers...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit forró, sós vízben 1-2 percet főzzük, majd leszűrjük. A sütőtál aljára felkarikázzuk a főtt krumplit. A főtt krumplira halmozzuk a brokkolit, tegyük közé a vastagabb s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű