30 dkg száraz bab
30 dkg sertés vagy pulyka husi
egy kis füstölt akármi
egy marék gersli (árpagyöngy)
só
pirospaprika
bors
zsír 2-3 evőkanál
tojás
egy fej vöröshagyma
Mindent beleteszel az edénybe ,és felengeded vízzel hogy bőven ellepje 2-3 órára beteszed fedővel letakarva a sütőbe. A vöröshagymát és a husikat kockára vágva.
Mikor már majdnem kész óvatosan beletesszük a tojásokat héjastól. Kb még 10-15 percre vissza a sütőbe. Ha túl sok leve van, akkor fedő nélkül tedd vissza.
Fél kg főtt áttört burgonya lehűtve, 2 db tojás, 1 közepes hagyma apróra vágva, 1-2 gerezd fokhagyma zúzva, 15 dkg reszelt sajt, 2 kanál tejföl, 20 dkg liszt, petrezselyem, 2 kávés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm. Ugyan így me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyöngykását és a rizst alaposan megmossuk meleg vízben. Majd összekeverjük, és leöntjük meleg vízzel 2-3 órára, hogy megduzzadjon. Az ily módon előkészített kását hűtőbe lehet te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű