30 dkg száraz bab
30 dkg sertés vagy pulyka husi
egy kis füstölt akármi
egy marék gersli (árpagyöngy)
só
pirospaprika
bors
zsír 2-3 evőkanál
tojás
egy fej vöröshagyma
Mindent beleteszel az edénybe ,és felengeded vízzel hogy bőven ellepje 2-3 órára beteszed fedővel letakarva a sütőbe. A vöröshagymát és a husikat kockára vágva.
Mikor már majdnem kész óvatosan beletesszük a tojásokat héjastól. Kb még 10-15 percre vissza a sütőbe. Ha túl sok leve van, akkor fedő nélkül tedd vissza.
A csirkemellet először kis darabokra vágjuk, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük, majd egy kevés olívaolajon megsütjük. Ezután apróbb darabokra vágjuk a zöldségeket, s kezdhetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk,répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós rizs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst a Varoma edénybe helyezzük és sózzuk borsozzuk, összekeverjük. A tetejére helyezzük a gombát. Ezt is sózzuk borsozzuk. A Varomában csinálunk egy kis lyukat hogy a...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA karfiolt – egészben hagyva – sós, vegetás vízben félpuhára főzünk. A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, zsemlemorzsát és a jól kinyomkodott zsömlét. Ízesítjük egy fej nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű