-1 kg burgonya
-10 dkg apróra vágott császárszalonna
-2 dl tejszín
-3 tojás
- 5 dkg vaj
-10 dkg reszelt sajt
-1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A burgonyákat megpucolom, és vékony, 3-4 mm vastag karikákra szeletelem sózom borsozom hozzáadom at apróra tört fokhagymát császárszalonnát és jól összerázom.
Egy yénai tálat kivajazok beleteszem a burgonya felét rászórom a sajt felét és ismét a burgonyát ,közben tejszínt összekeverem a tojásokkal megsózom, és az egészet a krumplikra öntöm , ráteszem a megmaradt sajtot
Előmelegített sütőben 160 fokon 1 óra alatt megsütöm .
A tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforraljuk. A mazsolát leöblítjük, majd meglocsoljuk a rummal. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és a forrásban lévő tejhez adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az ereket kiskanállal kikaparjuk és jól megmossuk. A rizst félpuhára fűzzük és lehűtjük. A húst megsózzuk, fűszerezzük és a finomra vágott, zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből egy tojással és egy teáskanál sóval, kb két deci víz hozzáadásával nokedli tésztát keverünk, és lobogó sós vízbe szaggatva megfőzzük. A szalonnát apró kockákra vágva a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban verd fel a tojást a sóval, tedd félre. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd 1 perc elteltével add hozzá a piros paprikát és a spenótot. Közepes lángon addig főzd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű