-1 kg burgonya
-10 dkg apróra vágott császárszalonna
-2 dl tejszín
-3 tojás
- 5 dkg vaj
-10 dkg reszelt sajt
-1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A burgonyákat megpucolom, és vékony, 3-4 mm vastag karikákra szeletelem sózom borsozom hozzáadom at apróra tört fokhagymát császárszalonnát és jól összerázom.
Egy yénai tálat kivajazok beleteszem a burgonya felét rászórom a sajt felét és ismét a burgonyát ,közben tejszínt összekeverem a tojásokkal megsózom, és az egészet a krumplikra öntöm , ráteszem a megmaradt sajtot
Előmelegített sütőben 160 fokon 1 óra alatt megsütöm .
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a t...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz olajon a nagyra vágott csirkemell darabokat megpirítjuk és utána kiszedjük a lábasból. A megmaradt olajon üvegesre sütjük a hagymát, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a sűrí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira. Enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután csepegtessük le és tegyük egy kivajazott tepsibe. A maradék vajon futtassuk meg a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rókagombát olívaolajon pirítottam. A fűszerek durvára tört vegyes bors, rozmaring és kakukkfű voltak. Szerencsére ma már mindenfelé lehet kisméretű paradicsomfajtákat vásároln...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű