2 csülök
bors
só és kevés ételízesítő
majoránna
borsikafű
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
2-3 evőkanál zsír
2 kg burgonya
2 nagyobb fej hagyma
Sóból, ételízesítő, borsból, majoránnából, borsikafűből 2-3 gerezd zúzott fokhagymából és 3-4 evőkanál olajból elkészítjük a pácot. A csülköt ökölnyi darabokra vágjuk, és alaposan beleforgatjuk a húsdarabokat. Legalább 1 éjszakán át hűtőszekrényben pácoljuk.
Másnap egy alaposan kizsírozott tepsibe tesszük a csülök darabokat, ráteszünk 2-3 evőkanál zsírt. Alufóliával letakarva 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük, ekkor kivesszük a sütőből és alátesszük a cikkekre vágott burgonyát és hagymát. Sózzuk, borsozzuk, visszatesszük rá a húst, letakarjuk alufóliával és még legalább újabb 1 órán keresztül sütjük. Levesszük róla a fóliát és grillen rápirítunk a csülökre, hogy a bőre jó ropogós legyen.
Ha csak 1 csülökből készítem, akkor Pataki tálban vagy sütőzacskóban szoktam sütni, és ugyanúgy csak akkor teszem alá burgonyát, amikor félig megsűlt a hús.
Célszerű a hentessel kicsontoztatni, és akkor otthon már csak a tisztítás és a darabolás marad.
A hússzeleteket kiklopfoljuk és fokhagymás tejben, egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap a paprikás lisztben megforgatjuk és a serpenyőben felolvasztott zsírban kisütjük. Mindkét f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni és kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hozzákeverjük a felaprított kaprot. A tojásokat is keményre főzzük, majd felszeleteljük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, ha megfőtt leszűrjük, hagyjuk kihűlni. 1 fej vöröshagymát megtisztítunk, apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a sót és a fűszerpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű