-40 dkg rizs
-1 db kg csirkemell filé
-2 szelet császárszalonna
-1 db kaliforniai paprika
-1 szál sárgarépa
-400 ml tejföl
-3 db tojás
- vaj kikenéshez
- só
-ételízesítő
- bors
-kevés olaj
A rizsből párolt rizst készítünk.
A sárgarépát,paprikát,csirkemellet és a császárszalonnát apró kockákra vágjuk.
A császárszalonnát megsütjük beletesszük a csirkemellet , sárgarépát,paprikát és 5-6 percig együtt pirítjuk tetszés szerint ízesítjük.
Egy Jénai tálat kivajazunk és elkezdjük a rétegezést ,úgy csináljuk ,hogy a tetején rizs legyen.
Az egészet meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel.
Előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 percet sütjük.
Pörköltalapon megpirítjuk a felszeletelt gombát. Felöntjük vízzel és a fűszeres gombát puhára főzzük. A végén tejszínes-keményítővel sűrítjük. Simára keverjük a lisztet, 1 tk só...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA káposztát sós vízben kissé megpuhítjuk. 8 db levelet leveszünk, a többit felcsíkozzuk Apróra vágott hagymát megdinszteljük. A hagymát, darált húst, 1 tojást, fokhagymát, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben nem túl puhára főzzük. A vajból lisztből tejből mártást készítünk. Mikor kicsit hűlt a mártás belekeverjük a többi hozzávalót. Vajjal kikent zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben a kebab hozzávalóit jól összegyúrjuk, ízlés szerint ízesítjük sóval-borssal, majd kis kolbászkákat formázva belőle a bambusznyársakra húzzuk. Serpenyőben kevés olívao...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű