Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Langalló, vagy más néven kenyérlángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kenyértésztához:
300 ml víz
1,5 evőkanál vaj vagy zsír
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
540 g liszt
1 zacskó szárított vagy fél kocka rendes élesztő

A feltéthez:
tejföl, szalonna, lilahagyma,sajt ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés:



A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben dagasztom így elkészítem a finom lágy kelt tésztát. Mikor a duplájára kelt belehúzogatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A hagymát és szalonnát felszeleteljük, a tésztát 5 percig elősütjük, majd megkenjük a tejföllel, megborsozzuk és rászórjuk a feltéteket, végül sajtot reszelünk rá.
Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg szép piros nem lesz.
Melegen kockákra vágjuk és tálaljuk.

Ennek a tésztája ropogósabb, finom másnap is.
1,5 dl langyos tejben felfuttatok 2 kk. cukorral 2,5 dkg élesztőt.
Tálba kimérek :
20 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
2 kk. só
12 dkg olvasztott margarin
1 ek. olaj

Hozzáadom a felfutott élesztőt és jól kidolgozom. Kb. kétszeresére hagyjuk kelni letakarva. Ekkor 1 kiolajozott gáztepsibe kézzel belenyújtom a tésztát, majd ismét hagyjuk kicsit kelni.
Fokhagymás tejföllel megkenjük, lila hagyma szeletekkel, baconnel jól megszórjuk és forró sütőben, 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Langalló, vagy más néven kenyérlángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges-rizses zúza
Zöldséges-rizses zúza

A hozzávalókból levest készítek, majd leszűröm és az olajon megfuttatott rizshez adom a zúzát és a zöldségeket és puhára párolom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
ÍNYENC ZÖLDSÉGTÁL GAZDAGON
ÍNYENC ZÖLDSÉGTÁL GAZDAGON

Egy nagy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott zöldpaprikát, és a zöldbabot. Fedő alatt pároljuk, majd a felkarikázott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Székelykáposzta
Székelykáposzta

Feltesszük olajon a szalonnát, és ha kisült a zsírja, hozzáadjuk a darált hagymát. Beletesszük az apró darabokra vágott kolbászt, majd a pirospaprikát. Felöntjük vízzel. Egy pici...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
RIZSPILÁF  (Iç pilâv)
RIZSPILÁF (Iç pilâv)

A mazsolát kb. 1 óráig langyos vízben áztatjuk. A rizst jól megmossuk. A paradicsomot meghámozzuk és apróra vágjuk, a paprikát kimagvazzuk és felszeleteljük. A húslevest felfor...

Elkészítési idő: 1 óra 2 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk