1 csomag leveles tészta
15 dkg füstölt lazac
25 dkg sajt
25 dkg tejföl
3 tojás
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem, szerecsendió , bors, margarin a sütőtál kikenéséhez
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A fodros szélű kerámiatálat kikenjük margarinnal. Tésztát beletesszük, körbevágjuk. Sajtot lereszeljük.
Összekeverjük egy tálban a felkockázott lazacot, sajtot, tejfölt, apróra vágott hagymát, tojást, petrezselymet, fűszereket. Sózni nem kell.
Beleöntjük a sütőtálba a leveles tésztára.
175 C fokon 30 percig kell sütni.
A zsírból és a lisztből világos rántást készítek. Kis hagymát pirítok benne. Belerakom a pirospaprikát és a paradicsompürét, felöntöm kis vízzel. Beleteszem a káposztát, megsózom....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott v.hagymát a zsiradékon megfonnyasztom,és a kockákra vágott húst belerakom.Ízesítem p.paprikával és delikáttal,felöntöm vízzel(ha kell pótolom!),és jó sűrű pörkölte...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA heréket lehártyázom, letisztítom. Az olajban sárgára fonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott heréket. Sózom, majd időnként kevergetve, a folyadékot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként leöntjük a rizstésztát egy liter forró (nem forrásban lévő) vízzel, és kb. 10 percig hagyjuk puhulni. Ezalatt előkészítjük a többi hozzávalót. Apró darabokra vágjuk az újh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű