1 csomag leveles tészta
15 dkg füstölt lazac
25 dkg sajt
25 dkg tejföl
3 tojás
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem, szerecsendió , bors, margarin a sütőtál kikenéséhez
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A fodros szélű kerámiatálat kikenjük margarinnal. Tésztát beletesszük, körbevágjuk. Sajtot lereszeljük.
Összekeverjük egy tálban a felkockázott lazacot, sajtot, tejfölt, apróra vágott hagymát, tojást, petrezselymet, fűszereket. Sózni nem kell.
Beleöntjük a sütőtálba a leveles tésztára.
175 C fokon 30 percig kell sütni.
A babot főzés előtt az előző este beáztatjuk. Főzés elején belerakjuk a bazsalikomot, és félig főzzük meg. Kockára vágjuk a szalonnát és a sonkát. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a zs...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, és száraz serpenyőben kisütjük. A kisült zsírban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amihez hozzáadjuk az összetört fokhagymát is. Egy n...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA cukkinit bő folyó víz alatt megmossuk, megszárítjuk és az egészet finomra reszeljük egy tálba. A cukkinit enyhén megsózzuk és legalább 5 percig állni hagyjuk. Ezután a cukkinit e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű