egy kg új krumpli
egy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-csipetnyi őrölt kömény
egy evőkanál olaj
só
Megpucoljuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk, hideg vizet öntünk rá, majd a hagymát is felaprítjuk, nem kell apróra vágni.
Az olajat beletesszük egy nagy serpenyőbe, rádobjuk a hagymát 1-2 percre , de nem pirítjuk meg, csak egy kicsit felhevítjük, én 1-2 szelet krumplit is szoktam belerakni, majd rárakjuk a krumplit, megszórjuk sóval, őrölt
köménnyel és jól összeforgatjuk. Egy rövid ideg lefedve pároljuk.( Nem kell külön vizet önteni rá , mert a felvágott krumpli vizes és az elég, hogy megpárolódjon.) Közben rázogatjuk, néhányszor megforgatjuk. Lehet egy
kicsit pirítani is, de én általában nem szoktam. Ha pirítani szeretnénk , akkor amikor megpárolódik öntünk + egy evőkanál olajat és óvatosan ezen megpirítjuk.
Önmagában egy fejes salátával is finom.
Feltesszük főni a rizst, és ha szükséges, átmossuk a káposztát, de maradjon savanyú, az a lényeg! Egy evőkanálnyi olajra szórjuk a köményt, és addig kevergetjük, míg illatos nem le...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós vizben puhára főzzük, és alaposan lecsepegtetjük. - 3 evőkanál olajon 1 fej nagyon apróra vágott vöröshagymát m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepeslink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjukban főzzük puhára, aztán pucoljuk meg őket, és krumplitörővel vagy reszelővel törjük/reszeljük le. Hagyjuk kihűlni, majd törjünk rá egy tojást, sózzuk és borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű