Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye csirkéből


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkecomb filé
2 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
4 db sárga héjú burgonya nagyobb
5 gerezd fokhagyma
3 dkg füstölt kenyérszalonna
1 evőkanál olaj
olaj a krumplisütéshez

Elkészítés:


Egy nagyobb lábost, félig töltve vízzel tegyünk fel melegedni erős lángon. A krumplikat hámozzuk meg és tegyük az enyhén sózott forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig.
Közben a szalonnát vágjuk kisebb kockákra, és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. Ezalatt a fokhagymát aprítsuk fel, a húst vágjuk kisebb kockákra
A tyúkhúsleves kockát 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. A Knorr tyúkhúsleves összetett, kerek ízei kiválóan egészítik ki a csirkecomb ízét. Keverjük hozzá a kockázott húst. A szalonna kisült zsírjának nagyját kanalazzuk le. Tegyük a forró serpenyőbe a húst és pirítsuk nagy lángon 2-3 percig, majd csökkentsük a lángot. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is.
Pirítsuk tovább a húst közepes alacsony lángon, amíg megpuhul, és közben süssük meg az előfőzött krumplit. Finomhangoljuk frissen vágott petrezselyem zölddel, csípős paprikakrémmel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyors csirke brassói
5-6 db csirkemellfilé
1 ujjnyi füstölt szalonna
1 fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 kis konzerv paradicsompüré
só, bors, pirospaprika
kb. 1,5 kg burgonya
olaj vagy zsír
A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, hagymát is felkockázzuk.
Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolvadt a zsírja, kiszedjük és félrerakjuk. A hagymát a forró zsíron egy kicsit megdinszteljük, és már mehet is hozzá a husi. A tűzet mérsékeljük, és fedő alatt hagyjuk párolódni a mellet.
Ha a hús elfőtte a levét (fedő nélkül), kevergetve rózsaszínűre pirítjuk.
Ha megpirult a husink, fűszerezzük, és hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a fokhagymát rányomjuk vagy reszeljük. 1 dl vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen, megszórjuk 1 tk pirospaprikával a brassóit, még egyet rottyantunk rajta, és lezárjuk a lángot.
A burgonyát apróbb kockára vágjuk, zsiradékon kisütjük (ne legyen nagyon kiszárítva). (Lehet mirelit burgonyát is használni, nem baj, ha csíkokra van vágva.)
A sült krumplit, a sült szalonnapörcöt a brassóival összekeverjük, kóstoljuk és kész. Jó étvágyat!

Brassói aprópecsenye csirkéből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors tepsis burgonya debrecenivel
Gyors tepsis burgonya debrecenivel

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majorannával. Majd me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ági
Sütőtökös- Sajtos Bacon
Sütőtökös- Sajtos Bacon

Kockázzuk fel a tököt és a répát majd kivajazott tepsibe fektessük bele úgy, hogy alsó rétegnek a vékonyra vágott falusi sertéscombot tegyük. Tűzdeljük meg erdélyi szalonnával szór...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Párolt rizs
Párolt rizs

A sütőt 180 fokon előmelegítjük. Egy jénai tálat vékonyan zsirozunk ki. Fél fej vöröshagymát megtisztítunk. Egy lábasba kevés olajat rakunk, hozzáöntjük a rizst sózzuk, fehéredé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi rakottas recept*
Tavaszi rakottas recept*

A répát felkarikázzuk, és a kelbimbóval együtt kevés vajon megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kissé felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a keményítővel simára kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk