60 dkg csirkecomb filé
2 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
4 db sárga héjú burgonya nagyobb
5 gerezd fokhagyma
3 dkg füstölt kenyérszalonna
1 evőkanál olaj
olaj a krumplisütéshez
Egy nagyobb lábost, félig töltve vízzel tegyünk fel melegedni erős lángon. A krumplikat hámozzuk meg és tegyük az enyhén sózott forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig.
Közben a szalonnát vágjuk kisebb kockákra, és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. Ezalatt a fokhagymát aprítsuk fel, a húst vágjuk kisebb kockákra
A tyúkhúsleves kockát 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. A Knorr tyúkhúsleves összetett, kerek ízei kiválóan egészítik ki a csirkecomb ízét. Keverjük hozzá a kockázott húst. A szalonna kisült zsírjának nagyját kanalazzuk le. Tegyük a forró serpenyőbe a húst és pirítsuk nagy lángon 2-3 percig, majd csökkentsük a lángot. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is.
Pirítsuk tovább a húst közepes alacsony lángon, amíg megpuhul, és közben süssük meg az előfőzött krumplit. Finomhangoljuk frissen vágott petrezselyem zölddel, csípős paprikakrémmel.
Gyors csirke brassói
5-6 db csirkemellfilé
1 ujjnyi füstölt szalonna
1 fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 kis konzerv paradicsompüré
só, bors, pirospaprika
kb. 1,5 kg burgonya
olaj vagy zsír
A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, hagymát is felkockázzuk.
Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolvadt a zsírja, kiszedjük és félrerakjuk. A hagymát a forró zsíron egy kicsit megdinszteljük, és már mehet is hozzá a husi. A tűzet mérsékeljük, és fedő alatt hagyjuk párolódni a mellet.
Ha a hús elfőtte a levét (fedő nélkül), kevergetve rózsaszínűre pirítjuk.
Ha megpirult a husink, fűszerezzük, és hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a fokhagymát rányomjuk vagy reszeljük. 1 dl vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen, megszórjuk 1 tk pirospaprikával a brassóit, még egyet rottyantunk rajta, és lezárjuk a lángot.
A burgonyát apróbb kockára vágjuk, zsiradékon kisütjük (ne legyen nagyon kiszárítva). (Lehet mirelit burgonyát is használni, nem baj, ha csíkokra van vágva.)
A sült krumplit, a sült szalonnapörcöt a brassóival összekeverjük, kóstoljuk és kész. Jó étvágyat!
Kezdem a káposztával: Vizet forralok, melybe beleöntöm az ecetet. A káposzta közepét (torzsát) éles késsel kikanyarítom, „ezt a gyerekek szívesen elrágcsálják” és a fejet bele he...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA káposztát reszeljük és sóval, borssal megdinszteljük. A palacsintához a tojásokat a tejjel kikeverjük, majd folyamatosan hozzákeverjük a lisztet, olajat, sót, cukrot és kellő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet megtisztítjuk megsózzuk. A husit felkockázzuk A vöröshagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk, és összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát dagasztani,50 perc kelesztés. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 8 -10 darabba osztani, gömbölyíteni, letakarni 15 percig pihi. A pihentetés végén a tésztákból 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz