fél kg sertés lapocka
1 kg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
zsír
víz
fűszerek: só, bors, őrölt és egész kömény, babérlevél, őrölt paprika, egész fekete bors
A húst összekockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a savanyú káposztát lecsöpögtetjük (a vecsésit én soha nem mosom le, véteknek tartom, de ez ízlés kérdése) és odakészítünk egy kancsó vizet a közelbe.
A felforrósított zsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rázúzzuk a fokhagymát, megszórjuk egész köménnyel és pár percig pirítjuk az egészet.
Félrehúzzuk a lábost, a hagymát megszórjuk kb. 2 ek. őrölt paprikával, sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet is és felöntjük egy kevés vízzel.
Felforraljuk majd rádobjuk a húst és annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje az egészet. Fedő alatt félpuhára főzzük a húst, ha szükséges, menet közben többször pótoljuk a vizet.
Ha már majdnem megfőtt a lapocka, hozzákeverjük a káposztát és fedő alatt, időnként alaposan átforgatva fél óra alatt készre főzzük.
A szalonnát felaprítjuk és kisütjük a zsírját. A szalonnadarabokat kiszedjük és a zsírban megpirítjuk a felaprított hagymát és a paprikát. A répát is apróra vagdossuk, hozzákeverjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA főtt, tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zacskóban mindent bele tenni jól összezárni...forró vízben 10 percig főzni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű