1 kisebb sertéscsülök vagy füstölt oldalas vagy 30-40 dkg egyéb füstölt hús, 2 marék savanyú káposzta, 2 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 kanál színes paprika, 1 szál házi kolbász, késhegynyi őrölt bors, 1 babérlevél, 1 csípős paprika, 2 kanál tejföl, só.
A csülköt vagy a füstölt húst a főzés előtt egy-két órával meleg vízben megáztatjuk, megkaparjuk, tisztára mosva, bő hideg vízben főni tesszük (előző nap is elkészíthető). Ha a hús puhára főtt, kivesszük, és levében a savanyú káposztát puhára főzzük. Közben a káposztába tesszük az őrölt borsot, a babérlevelet, a csípős paprikát és a karikára vágott házi kolbászt. A zsírból és a lisztből barnára pirított rántást készítünk, közben beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a színes paprikát, hideg vízzel gyorsan fölengedjük, simára keverjük, és a káposztára öntjük, 10-15 percig lassú tűzön főzzük. Közben a csülköt kicsontozzuk, és annyi darabra vágjuk, ahány személyre készítettük az ételt. Tálba tesszük, és rámerjük a forró káposztát, tejföllel meglocsoljuk, és forrón tálaljuk.
Az ételt csak akkor sózzuk, ha a füstölt hús leve nem volt elég sós.
A húst felszeleteljük, átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A burgonyát megtisztítjuk és mellé tesszük a fokhagymagerezdekkel együtt. A paradicsomszószt felönt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA káposztát hideg vízzel egyszer átöblítjük és annyi vízben, ami éppen ellepi 60 percig előfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a káposzta fő, a többi hozzávalót előkészítjük és megfőzzük...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat alapos mosás után héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót. Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a darált húst bolognai mód...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Üvegesre pirítjuk a hagymát, bele a fokhagyma és a paradicsompüré, ezután a fűszerek. 2. Összekeverjük a hozzávalókat, egyenletesen szétnyomkodjuk sütőpapíron, rá a feltét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű