1 kisebb sertéscsülök vagy füstölt oldalas vagy 30-40 dkg egyéb füstölt hús, 2 marék savanyú káposzta, 2 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 kanál színes paprika, 1 szál házi kolbász, késhegynyi őrölt bors, 1 babérlevél, 1 csípős paprika, 2 kanál tejföl, só.
A csülköt vagy a füstölt húst a főzés előtt egy-két órával meleg vízben megáztatjuk, megkaparjuk, tisztára mosva, bő hideg vízben főni tesszük (előző nap is elkészíthető). Ha a hús puhára főtt, kivesszük, és levében a savanyú káposztát puhára főzzük. Közben a káposztába tesszük az őrölt borsot, a babérlevelet, a csípős paprikát és a karikára vágott házi kolbászt. A zsírból és a lisztből barnára pirított rántást készítünk, közben beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a színes paprikát, hideg vízzel gyorsan fölengedjük, simára keverjük, és a káposztára öntjük, 10-15 percig lassú tűzön főzzük. Közben a csülköt kicsontozzuk, és annyi darabra vágjuk, ahány személyre készítettük az ételt. Tálba tesszük, és rámerjük a forró káposztát, tejföllel meglocsoljuk, és forrón tálaljuk.
Az ételt csak akkor sózzuk, ha a füstölt hús leve nem volt elég sós.
A káposztát legyaluljuk. Serpenyőbe vagy wok edénybe egy kis étolajat öntünk, rátesszük a káposztát és rászórjuk a tasakból a száraz rizst. Fedővel letakarjuk és erős tűzön kb. 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe ( vagy használhatunk konzerv babot ) Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk. A babot egy edénybe tessz...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepesa krumplit összekockázok és sós vízben megfőzőm, ha megfőtt leszűröm és összetöröm, teszek bele 1 tojást ( el is hagyható ) és annyi lisztet hogy jó nyújtható tészta legyen,majd né...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk pár órára a gyros fűszerkeverékkel. Kevés olajon sütjük majd ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már. A tzatziki elkészítése:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű