menu

Családireceptkönyv.hu

Spanyol omlett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes vöröshagyma
25 dkg krumpli
3 ek olívaolaj
5 tojás
Só, bors
20cm-es teflonos serpenyő

Elkészítés:


A hagymát megpucoljuk, félbe majd vékony szeletekre vágjuk. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük vékony karikákra. Megszárítjuk papírtörölközővel.
2 ek forró olajban 1-2 percig átsütjük a hagyma és krumpli szeleteket, megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt, nagyon alacsony lángon, kb 20 percig puhára pároljuk. Nézzünk rá 4-5 percenként, és fordítsuk át a krumpli karikákat, ha szükséges – ne szabad megbarnulniuk, nem sült krumpli a cél.
Közben felverjük a tojásokat – nem habverővel, hanem villával, fontos, hogy ne legyen habos a felvert tojás! Amikor a krumpli és hagyma darabok puhák, beleöntjük a felvert tojásba, és jól elkeverjük.
A maradék olajat felmelegítjük a serpenyőben, amikor forró, beleöntjük a tojásos krumpli keveréket. Alacsony hőfokon kb 20 percig sütjük ( fedő nélkül). Tipp: néha-néha igazítsuk meg a szélét egy lapos késsel, így szép kerek lesz az omlettünk széle!
Kést omlettAmikor a tojás már nem egyáltalán nem folyékony a felszínen, az omlettet megfordítjuk – ez úgy a legkönnyebb, hogy egy lapos tányért (vagy egy fedőt)ráteszünk, ráfordítjuk az omlettet, majd egy lapáttal a másik oldalán visszateszzük. (Tipp: legyünk óvatosak, ugyanis itt lehet elrontani – az omlett könnyen ketté törhet!). 2-3 percig sütjük, majd lekapcsoljuk le a tűzhelyt, és állni hagyjuk a serpenyőben 5 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkinifasírt parmezánnal
Cukkinifasírt parmezánnal

A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Szezámos csirke káposztával
Szezámos csirke káposztával

1. Készítsük elő, szeleteljük fel a fenti hozzávalókat. 2. Egy rozsdamentes acél serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirkealaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vö...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÚRÓS SZTRAPACSKA
TÚRÓS SZTRAPACSKA

Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk. A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük. Ha gyöngyözik a ví...

Elkészítési idő: 45 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rizses csirke
Rizses csirke

A zsírt megolvasztjuk, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a feldarabolt csirkét, erős tűzön, gyors keveréssel áthevít...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk