Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Spanyol omlett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes vöröshagyma
25 dkg krumpli
3 ek olívaolaj
5 tojás
Só, bors
20cm-es teflonos serpenyő

Elkészítés:


A hagymát megpucoljuk, félbe majd vékony szeletekre vágjuk. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük vékony karikákra. Megszárítjuk papírtörölközővel.
2 ek forró olajban 1-2 percig átsütjük a hagyma és krumpli szeleteket, megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt, nagyon alacsony lángon, kb 20 percig puhára pároljuk. Nézzünk rá 4-5 percenként, és fordítsuk át a krumpli karikákat, ha szükséges – ne szabad megbarnulniuk, nem sült krumpli a cél.
Közben felverjük a tojásokat – nem habverővel, hanem villával, fontos, hogy ne legyen habos a felvert tojás! Amikor a krumpli és hagyma darabok puhák, beleöntjük a felvert tojásba, és jól elkeverjük.
A maradék olajat felmelegítjük a serpenyőben, amikor forró, beleöntjük a tojásos krumpli keveréket. Alacsony hőfokon kb 20 percig sütjük ( fedő nélkül). Tipp: néha-néha igazítsuk meg a szélét egy lapos késsel, így szép kerek lesz az omlettünk széle!
Kést omlettAmikor a tojás már nem egyáltalán nem folyékony a felszínen, az omlettet megfordítjuk – ez úgy a legkönnyebb, hogy egy lapos tányért (vagy egy fedőt)ráteszünk, ráfordítjuk az omlettet, majd egy lapáttal a másik oldalán visszateszzük. (Tipp: legyünk óvatosak, ugyanis itt lehet elrontani – az omlett könnyen ketté törhet!). 2-3 percig sütjük, majd lekapcsoljuk le a tűzhelyt, és állni hagyjuk a serpenyőben 5 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vöröslencse-főzelék
Vöröslencse-főzelék

Az elkészítés lépései (részletesen) A lencsét alaposan megmossuk, és ha szükséges, átválogatjuk (úgy, ahogy a vöröslencse főzésénél szó volt róla). Megtisztítjuk a vöröshagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Chili con carne – csilisbab
Chili con carne – csilisbab

A szárazbabot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és tiszta vízben 1-2 babérlevéllel meg egy púpozott kiskanál sóval kb. 50 perc alatt puhára főzzük...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes francia rakott burgonya recept
Krémes francia rakott burgonya recept

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Szója-brassói
Szója-brassói

1. A szójakockát beletesszük egy nagyobb tálba, rámorzsoljuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és leöntjük forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Pár órát állni hagyjuk, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk