Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pupusas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 darabhoz
- 30 dkg sima liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl olaj (50 ml)
- kb 1,2 dl víz 120 ml)

A töltelékhez:
- 15 dkg császár szalonna
- 3 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb szál újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- só, őrölt bors ízlés szerint

(A töltelékhez bármi mást tehetünk, amit szeretünk vagy amit a hűtőben találunk.)

Elkészítés:


1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
2. A császár szalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.
3. A fokhagymát, újhagymát, megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.
4. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát - sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nekem már nem kellett fűszerezni semmivel).
5. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra). A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.
6. A teflon serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig. (2 perc az egyik oldal, 2 perc a másik oldal.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:
A teflon serpenyőben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyőbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés előtt - ezáltal még finomabb lett - szerintem.

Pupusas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar FRANCIA RAKOTT BURGONYA
FRANCIA RAKOTT BURGONYA

A burgonyát megpucoltam és felkarikáztam sós vízben megfőztem.A tojásokat is keményre megfőztem A kis fej hagymát apróra vagdaltam és az olajban megpároltam, hozzáadtam a felkariká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Aranysárga karfioltekercs
Aranysárga karfioltekercs

A töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, kis darabokra szedjük, és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és a fél tejfölt. A tejet a leveskockákkal együtt felforraljuk. Közbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Göngyölt hús
Göngyölt hús

A fél kg (pulyka) darált húsba belevágom apróra a piros pritamin paprikát a fél fej vöröshagymát, a (ízlés szerinti mennyiségű) gombát és ízlés szerint a 2-4 gerezd fokhagymát, a f...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Anna néni krumplija
Anna néni krumplija

Megpucoljuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk, hideg vizet öntünk rá, majd a hagymát is felaprítjuk, nem kell apróra vágni. Az olajat beletesszük egy nagy serpenyőbe, rádobj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk