menu

Családireceptkönyv.hu

Pupusas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 darabhoz
- 30 dkg sima liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl olaj (50 ml)
- kb 1,2 dl víz 120 ml)

A töltelékhez:
- 15 dkg császár szalonna
- 3 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb szál újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- só, őrölt bors ízlés szerint

(A töltelékhez bármi mást tehetünk, amit szeretünk vagy amit a hűtőben találunk.)

Elkészítés:


1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
2. A császár szalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.
3. A fokhagymát, újhagymát, megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.
4. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát - sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nekem már nem kellett fűszerezni semmivel).
5. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra). A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.
6. A teflon serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig. (2 perc az egyik oldal, 2 perc a másik oldal.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:
A teflon serpenyőben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyőbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés előtt - ezáltal még finomabb lett - szerintem.

Pupusas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norbert
Chilis bab
Chilis bab

A hagymát olajon megdinszteljük ( kis vizet teszünk azz olajhoz). Hozzá adjuk a darálthúst kis sót és borsot. Ha a hús kész mehet a paradicsompüré a bab és fűszerkeverék. Ezután...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis csirke burgonyával
Tepsis csirke burgonyával

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Rakott karalábé bulgurral
Rakott karalábé bulgurral

1. A bulgurt sós vízbe felteszem főni. Nem kell, hogy teljesen puha legyen. 2. A vöröshagymát felkockázom és zsíradékon üvegesre pirítom. 3. A szárított paradicsomot és a papriká...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó csípősen
Lecsó csípősen

A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a feldarabolt paradicsomot, picit sózzuk, pár percig pároljuk fedő alatt, hogy levet engedjen. Utána hozzáadjuk a felszeletelt paprik...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk