Bonduelle Kelbimbó, 1 evőkanál vaj + a kenéshez, 5 dl tejszín, 3 tojás,1 teáskanál őrölt szerecsendió, só, bors, 20 dkg reszelt sajt, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
A kelbimbót a vajon félpuhára pároljuk.
A tejszínt a tojásokkal és a fűszerekkel alaposan kikeverjük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beletesszük a kelbimbót, ráöntjük a tojásos tejszínt, majd megszórjuk a sajttal, és végül a zsemlemorzsával.180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul.
Önmagában is tápláló étel, de ehetjük sült hal mellé is.
A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is). A krumplit meghámozzuk, nagyob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHideg vízbe tegyünk fel kb. egyforma nagyságú (80 dkg) krumplikat főni héjával együtt. (kb. 35 perc) Miközben a burgonya fő, elkészítjük a ragut. Egy közepes vöröshagymát kisebb k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-10 dkg GM zabpehely lisztté darálva (turmixban 10 másodperc) - 20 dkg LM túró -1 tojás - só, bors - 1/3 tasak sütőpor - 1 ek LM tejföl (ez az eredeti receptben nem volt benne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű