Bonduelle Kelbimbó, 1 evőkanál vaj + a kenéshez, 5 dl tejszín, 3 tojás,1 teáskanál őrölt szerecsendió, só, bors, 20 dkg reszelt sajt, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
A kelbimbót a vajon félpuhára pároljuk.
A tejszínt a tojásokkal és a fűszerekkel alaposan kikeverjük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beletesszük a kelbimbót, ráöntjük a tojásos tejszínt, majd megszórjuk a sajttal, és végül a zsemlemorzsával.180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul.
Önmagában is tápláló étel, de ehetjük sült hal mellé is.
Elkészítés: Egy magasabb falú edényben a lisztet állandóan kevergetve közepes lángon halványbarnára pirítjuk. Beleöntjük a forró vizet (vigyázat, habzik!), simára dolgozzuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majonnával ízesítjük. Pároljuk, majd ha kívánj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát majd hagyjuk kihűlni a megdinsztel zöldségeket. A burgonyát tisztítsuk meg és re...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesÉn szoktam jóóó sok hagymát aprítani, csak úgy parasztosan, nem kell kicsire, azt olajon elkezdem üvegesre párolni és csinálok egy paprikás alapot (mikor üveges, lehúzom a tűzről,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű