Bonduelle Kelbimbó, 1 evőkanál vaj + a kenéshez, 5 dl tejszín, 3 tojás,1 teáskanál őrölt szerecsendió, só, bors, 20 dkg reszelt sajt, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
A kelbimbót a vajon félpuhára pároljuk.
A tejszínt a tojásokkal és a fűszerekkel alaposan kikeverjük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beletesszük a kelbimbót, ráöntjük a tojásos tejszínt, majd megszórjuk a sajttal, és végül a zsemlemorzsával.180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul.
Önmagában is tápláló étel, de ehetjük sült hal mellé is.
A darált húsból a töltött káposztához való tölteléket készítünk, pirospaprika nélkül. A karalábékat felkockázzuk, lábasba tesszük, a töltelékből apró gombócokat készítünk, hozzátes...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA héjastól megvágott cukkinit, a felkarikázott vöröshagymát, paprikát az apróra vágott fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd rátesszük a két db hámozott paradicsomot és pároljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az apróra vágott fokhagymával felverjük, a sajtot lereszeljük. A hozzávalókat a liszt és a dió kivételével alaposan összedolgozzuk. Ha már látjuk, milyen állaga lesz a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a pácot: ehhez keverjük össze a kétféle mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű