15 db. burgonya
250 g darált hús
1 hagyma
50 g tejföl
só, bors
sűrített paradicsom
40 g vaj
A burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy kaparóval vagy kiskanállal vájd ki a belsejét. Párold 2-3 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjük a darált hússal és egy magas falú edénybe állítjuk, mert szósz is kerül rá. A tejfölt kevés sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a burgonyákra öntjük. Tetszés szerint keverhetsz hozzá sűrített paradicsomot is. Félórán keresztül sütjük 180 fokos sütőben.
Ez a töltött burgonya nagyon finom, de nem így kell készíteni, a burgonyát nyersen kell megtölteni, a darált húst kell félig megpárolni, a kikapart burgonya darabokat kevés olajon vagy zsiradékon megpirítani, lerakni a tepsi aljára, erre jönnek a megtöltött burgonyák, a tejfölt tojássárgával elkeverni és ráönteni burgonyákra, és szép pirosra sütni. A fűszereket minden saját ízlése szerint használja.
A zsírt a bográcsban, közepes lángon kiolvasztjuk és beleöntjük a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a majoránnát, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a köményt. Elkeverjük, hog...
Elkészítési idő:A vajat felolvasztom, beleszórom a lisztet, megpirítom, felöntöm tejjel, beleteszem a tejfölt, elkeverem, majd fűszerezem és a mustárt is belerakom, majd összeforralom... Közben...
Elkészítési idő: 45 percA húst felkockázom, a hagymát apróra vágom, majd olajon megpirítom a kuktában. Amikor a hagyma kellőképpen üveges lesz,hozzáadom a húst, meghintem köménnyel és fehérre pirítom, maj...
Elkészítési idő: