15 db. burgonya
250 g darált hús
1 hagyma
50 g tejföl
só, bors
sűrített paradicsom
40 g vaj
A burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy kaparóval vagy kiskanállal vájd ki a belsejét. Párold 2-3 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjük a darált hússal és egy magas falú edénybe állítjuk, mert szósz is kerül rá. A tejfölt kevés sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a burgonyákra öntjük. Tetszés szerint keverhetsz hozzá sűrített paradicsomot is. Félórán keresztül sütjük 180 fokos sütőben.
Ez a töltött burgonya nagyon finom, de nem így kell készíteni, a burgonyát nyersen kell megtölteni, a darált húst kell félig megpárolni, a kikapart burgonya darabokat kevés olajon vagy zsiradékon megpirítani, lerakni a tepsi aljára, erre jönnek a megtöltött burgonyák, a tejfölt tojássárgával elkeverni és ráönteni burgonyákra, és szép pirosra sütni. A fűszereket minden saját ízlése szerint használja.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjók a tojást, a lisztet, a sót, a borsot. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A krumplimasszá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkarfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megfőzzük vízben. Eközben elkészítjük hozzá a mártást. Egy lábasban kevés olajat felforrósítunk, s a lisztet megpirítjuk, majd ha jól á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKifőzöm a tésztát. Közben a szószhoz megdinsztelem a halról lecsöpögtetett olajban a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a tonhalat, a kukoricát és a brokkolit, fűszerezem, hozzáöntöm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kevés zsiradékban kisütöm, majd benne előbb a vöröshagymát megpirítom, utána a fokhagymát is beledinsztelem. A húst hozzáadom, fehéredésig forgatom, majd megszórom piro...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű