Szilva Edit 1 kg krumpli, 20 dkg raclette sajt (szerintem bármilyen más, sütésre olvadó megfelel), 8 szelet nyers sonka (ugyan 6 db-ot ír, de az elkészítéshez 8-at használ :D), 1,5 dl tej, 12 dkg finomliszt, bors
4 szelet sonkával ki kell bélelni az edényt, amiben készül az étel, a tojást a liszttel és a tejjel csomómentesre kikeverjük, ebbe beletesszük a szeletekre vágott burgonyát és jól összekeverjük a tejes-lisztes-tojásos mixel, majd (talán) a felét belehelyezzük a sonkával kibélelt edénybe, a tetejére borsot hintünk, újabb két szelet sonka kerül rá, ezután következik a sajt, rá újabb két szelet sonka és végül a tetejére a maradék krumpli. 180 fokon 40 percig sütjük.
Valami ilyes :)
Mondjuk én a tojásos masszát kicsit sóznám, mert az a pár szelet sonka nem hiszem, hogy nagyon megízesíti a krumplit, de ez csak az én vélemény
Szilva Edit 1 kg krumpli, 20 dkg raclette sajt (szerintem bármilyen más, sütésre olvadó megfelel), 8 szelet nyers sonka (ugyan 6 db-ot ír, de az elkészítéshez 8-at használ :D), 1,5 dl tej, 12 dkg finomliszt, bors
4 szelet sonkával ki kell bélelni az edényt, amiben készül az étel, a tojást a liszttel és a tejjel csomómentesre kikeverjük, ebbe beletesszük a szeletekre vágott burgonyát és jól összekeverjük a tejes-lisztes-tojásos mixel, majd (talán) a felét belehelyezzük a sonkával kibélelt edénybe, a tetejére borsot hintünk, újabb két szelet sonka kerül rá, ezután következik a sajt, rá újabb két szelet sonka és végül a tetejére a maradék krumpli. 180 fokon 40 percig sütjük.
Valami ilyes :)
Mondjuk én a tojásos masszát kicsit sóznám, mert az a pár szelet sonka nem hiszem, hogy nagyon megízesíti a krumplit, de ez csak az én vélemény
Egy edényben összekeverjük a tejet a tejszínnel és hozzáadjuk a vajat. Belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a fűszereket, és az egészet összeforraljuk. Ha már forr, akkor be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót alaposan összegyúrjuk a szénhidrátcsökkentett liszttel, a tojásokkal és a sóval. Az összegyúrt tésztát 1 cm vékony, kb 39*28 cm méretű téglalappá nyújtjuk (használjunk szi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékba odarakunk vizet főni, majd ha felfőtt, belerakosgatjuk a krumplikat. Kb. 40 perc múlva, villa segítségével megnézzük, hogy puha e a krumpli, ha nem, akkor még egy kb ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd elő az összes hozzávalót. Vedd elő a rizst, a borsót és a fűszereket, vágd fel hosszú csíkokra a répát, először negyedbe majd fél cm-es szeletekbe a hagymát, egészen aprór...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű