1 kg burgonya
30 dkg párizsi
30 dkg sajt
150 g tejföl
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A burgonyát kisütjük (mi hasábként szeretjük a legjobban).
A párizsit apró kockára vágjuk (az eredeti recept szerint daráljuk), beletesszük a tejfölbe, hozzáadjuk a tojást, majd sózzuk, borsozzuk.
A sajtot lereszeljük, felét a tejfölös-parizeres masszába keverjük (én kevés füstölt sajtot is szoktam tenni bele).
A masszát a kisült burgonya tetejére halmozzuk, megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben összesütjük.
8 kifli A kifliket felszeleteljük kb. 1 cm-es karikákra, a darált diót egy tálban összekeverjük a 6 dkg cukorral és egy kis fahéjjal. A tojások sárgáját beleütjük egy lá...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot ha kell, megtisztítom. Egy sütőedény alját kivajazom, beleteszem a babot. Ha mirelit, akkor nem teszek alá mást, hanem fagyottan teszem bele, ha friss a zöldbab, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szűzpecsenyét elősütjük,karikára vágott krumplit megsózzuk, vöröshagymát, kolbászt karikára , szalonnát csíkokra vágjuk. Mindezeket tepsibe rakjuk, 1 kis pohár tejföllel és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű