1 kg burgonya
30 dkg párizsi
30 dkg sajt
150 g tejföl
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A burgonyát kisütjük (mi hasábként szeretjük a legjobban).
A párizsit apró kockára vágjuk (az eredeti recept szerint daráljuk), beletesszük a tejfölbe, hozzáadjuk a tojást, majd sózzuk, borsozzuk.
A sajtot lereszeljük, felét a tejfölös-parizeres masszába keverjük (én kevés füstölt sajtot is szoktam tenni bele).
A masszát a kisült burgonya tetejére halmozzuk, megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben összesütjük.
1. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sütőtálba szórjuk, összekeverjük sóval, borssal és 2 ek. olajjal. Alufóliával letakarjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig párol...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA nudli tésztájához a vajat folyósra olvasztjuk, majd ha kézmelegre hűlt, belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a citrusok reszelt héját. A túrót villával kicsit össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, megmossuk, és annyi vizet öntünk hozzá, ami épp ellepi. A szintén felkockázott szalonnát egy nagyobb méretű se...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűhagyma+dínsztelem+csirkemell+zöldség+fűszer-->minden legyen puha :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű