2db közepes édesburgonya
500 g darált pulyka/csirkehús
fél lilahagyma aprítva
1 db kígyóuborka
friss fűszerek a húshoz: oregánó, bors, só
olívaolaj/kókuszzsír
friss újhagyma – fél szár
tejföl, fűszerek öntetnek
A darált húst befűszerezem, majd elősütöm serpenyőben az aprított lilahagymával. Ha kész, akkor tedd kicsit félre.
Közben előmelegíted a sütőt 200 fokra, légkeveréses fokozaton.(/+alsó)
Egy nagy cserépedény alját zsírozd ki. Az édesburgonyákat közepes szeletekre vágod, és beteríted vele az edény alját egy rétegben.
Zöldfűszereket és sót is tehetsz rá. Ezután mehet egy réteg sült hús.
Házi szósz: tejföl+fűszerek. Ezzel is készítettem egy vékonyabb réteget a húsokra. Annak a tetejére vágtam uborkákat, mehet bele cukkini is.
A zöldségrétegből bármennyit tehetsz, édesburgonya és hús rétegből tettem 2-2-t.
20-25 percig sütöttem.
Variálható bármilyen zöldséggel, a tetejére mehet reszelt sajt is!
A húst ne pirítsd meg túlságosan, de ne is legyen nyers, szépen süljön át mindenhol. Ne szárítsd ki túlságosan!
Hússal zártam a tetején az ételt, ugyanis mivel az még meleg, kicsit szaftos volt, így jót tesz az alatta lévő édesburgonyának!
A sütőt előmelegítem 220C-ra/gáz7 Az édesburgonyákat zöldséghámozóval meghámozom és egyforma méretű kockákra vágom. Összeforgatom olívaolajjal (én ezt mindig úgy csinálom, hogy eg...
Elkészítési idő:Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a húst, fűszerezzük, kicsit összesütjük. A sütőformát kenjük ki vastagon margarinnal, majd vékonyan szeleteljük bele a krumpl...
Elkészítési idő: 2 órahttp://hobbikert.hu/magazin/bemutatjuk-a-legismertebb-padlizsaneteleket.html
Elkészítési idő: