2db közepes édesburgonya
500 g darált pulyka/csirkehús
fél lilahagyma aprítva
1 db kígyóuborka
friss fűszerek a húshoz: oregánó, bors, só
olívaolaj/kókuszzsír
friss újhagyma – fél szár
tejföl, fűszerek öntetnek
A darált húst befűszerezem, majd elősütöm serpenyőben az aprított lilahagymával. Ha kész, akkor tedd kicsit félre.
Közben előmelegíted a sütőt 200 fokra, légkeveréses fokozaton.(/+alsó)
Egy nagy cserépedény alját zsírozd ki. Az édesburgonyákat közepes szeletekre vágod, és beteríted vele az edény alját egy rétegben.
Zöldfűszereket és sót is tehetsz rá. Ezután mehet egy réteg sült hús.
Házi szósz: tejföl+fűszerek. Ezzel is készítettem egy vékonyabb réteget a húsokra. Annak a tetejére vágtam uborkákat, mehet bele cukkini is.
A zöldségrétegből bármennyit tehetsz, édesburgonya és hús rétegből tettem 2-2-t.
20-25 percig sütöttem.
Variálható bármilyen zöldséggel, a tetejére mehet reszelt sajt is!
A húst ne pirítsd meg túlságosan, de ne is legyen nyers, szépen süljön át mindenhol. Ne szárítsd ki túlságosan!
Hússal zártam a tetején az ételt, ugyanis mivel az még meleg, kicsit szaftos volt, így jót tesz az alatta lévő édesburgonyának!
Így csináltam: kókuszzsíron átpirítottam a csirkemell csíkokat, majd felkockázott cukkinit tettem hozzá. Só, bors, vékony karikára vágott fokhagyma ment bele, és fedő alatt párolta...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA virslit megfőzzük. Amíg fő, a hagymát vágjuk kis kockákra, majd forgassuk lisztbe, és süssük ki forró olajban, hogy ropogósak legyenek! Ha megsült, szalvétával kibélelt edénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott spenótot hagyjuk kiengedni, majd gyengéden kinyomkodjuk. A liszttel, a tojásokkal és 1,5 dl vízzel tésztává összedolgozzuk, sózzuk, ha szükséges, akkor még egy kis vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnek a tejberizsnek a krémességéhez fontos, hogy kerek szemű rizst használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Ehhez amúgy tökéletes a sima rizs vagy pl. a rizot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű