menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-fokhagymás csirkecombok hagymás burgonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db egész csirkecomb
40 g Kotányi magyaros fűszersó (1 csomag)
9 gerezd fokhagyma
0,5 dl étolaj
A sütéshez:
étolaj
víz
A szóráshoz:
20 dkg reszelt trappista sajt
A körethez:
1,5 kg burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 teáskanál ételízesítő

2 evőkanál étolaj
2 evőkanál vaj
víz

Elkészítés:


A combokról lehúzzuk a bőrt (aki szereti az rajta hagyhatja), megmossuk, és a csont mellett mélyen fent is lent is bevagdaljuk.

A fűszersót elkeverjük az olajjal.

Majd ezzel a keverékkel mindenhol bekenjük a combokat, még a résekbe is!

Belerakjuk egy tálba, és egy éjszakán át letakarva a hűtőbe rakjuk.

Majd másnap a fokhagymagerzdeket elnegyedeljük, elfelezzük, és amit vágtunk résekbe bele helyezzük a fokhagymákat.

Egy nagy tepsibe öntünk olajat és egy kis vizet. Majd belerakjuk a combokat.

Lefedjük alufóliával és lassú lángon elkezdjük sütni. Kb. 45 perc után megfordítjuk és visszatesszük további 45 percre sülni. (szúrjuk bele a villát, ha jó puha, akkor jó)

Majd levesszük az alufóliát és a saját olajával, amiben sült locsolgatjuk, addig amíg meg nem pirulnak a csirkecombok. Ha megpirultak, reszelt trappista sajtot szórunk a tetejére.

Majd ráolvasszuk a sajtot a combokra.

Amíg sülnek a combok a köretet elkészítjük. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd kockára vágjuk.

Feltesszük vízben főni a burgonyákat ételízesítővel és egy pici sóval.

Egy edénybe rakjuk a felkockázott vöröshagymát, olajat és vajat.

Lassú tűzön folyton kevergetve megdinszteljük a hagymát.

Ha már elfőtte a vajat, akkor kész van.

A burgonya ha megfőtt leöntjük a vizet a róla és összekeverjük a hagymával. Ha kell még bele só rakjunk bele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Currys zöldségragu (V)
Currys zöldségragu (V)

A zöldségeket kockákra vágjuk, a padlizsánt besózzuk, és a levét leitatjuk. A cukkinit, padlizsánt elkezdjük párolni, felöntjük kicsi vízzel. A répát is hozzáadjuk, és mielőtt telj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Gombapaprikás recept nokedlivel
Gombapaprikás recept nokedlivel

Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk. Aztán rádobjuk a felszeletelt gombá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés Lasagne
Csirkés Lasagne

csirkemell--pírítom+fokhagyma+só,bors+szerecsendió+petrezselyem+1 dl víz--főzőm. Mártás: vaj+olvasztom+liszt+tejszín+tej--mártás legyen+só,bors. Tepsibe: mártás+tészta+tejs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösboros babgulyás csülökkel és nokedlivel
Vörösboros babgulyás csülökkel és nokedlivel

A babot és a csülköt előző éjszaka beáztatom. Másnap reggel a csülköt felteszem főni, másfél óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. A szalonnát...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk