Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pestós rizssaláta csirkével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 gramm hosszúszemű rizs
2 nagyobb csirkemell kockára vágva
1 apróra vágott kaliforniai paprika
1konzerv kukorica
150 gramm koktélparadicsom negyedlve
4 db újhagyma apróra vágva
100 gramm zöldbab szeletelve (a fagyasztott is tökéletes)
75 gramm brokkoli (friss vagy fagyasztott)

Az öntethez:
4 ek. pesto szósz
3 ek. almaecet
3 ek. olívaolaj
1 gerezd összenyomott fokhagyma
1 ek. barnacukor
3 ek. friss bazsalikom apróra vágva
só,bors

Elkészítés:


1. Főzzük meg a rizst sós vízben, majd szűrjük le, és tegyük félre.
2. Egy serpenyőben pirítsuk meg óvatosan az átpasszírozott fokhagymát, öntsük rá az apróra vágott csirkemellet, és süssük készre. Majd öntsük át egy tálba.
3. Most helyezzük a serpenyőbe a kaliforniai paprikát, a brokkolit, az újhagymát és a zöldbabot, majd pároljuk, míg kellően meg nem puhulnak.
4. Öntsük egy nagy tálba a rizst, a csirkemellet, a főtt zöldségeket és a konzerv kukoricát, és jól keverjük össze. Mehet bele a só, bors ízlés szerint.
5. Az öntet hozzávalóit egy külön tálában keverjük össze, és öntsük a rizses-zöldséges-csirkés salátánkra. Az egészet még egyszer forgassuk át, és már tálalhatjuk is. Másnap hidegen is isteni!

Pestós rizssaláta csirkével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges pecsenye
Zöldséges pecsenye

Az összevágott hagymát zsiradékban megpároltam, majd erős tűzön megpirítottam a felkockázott tarját. Só, bors, p.paprika, majoranna. Felöntöttem egy kis fehérborral és csendben rot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Zöldborsó hússal (Etli taze bezelye)
Zöldborsó hússal (Etli taze bezelye)

A hagymát apróra, a húst pedig kockákra vágom. Margarinban mindkettőt enyhén megpirítom. A paradicsomot megszabadítom a héjától, négyfelé vágom és beleteszem. Hozzáadok ecs csésze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Hagymaágyon sült oldalas
Hagymaágyon sült oldalas

Feldaraboljuk az oldalast, majd az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, ebben hagyjuk a húst érlelődni. Megpucoljuk a hagymát, felszeleteljük. A tepsi aljában a hagymából ág...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött paprika
Töltött paprika

1.A paprikákat kicsumázzuk, félretesszük. 2.A hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, borsot és sót ízlés szerint, és jól átdolgozzuk. A...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk