200 gramm hosszúszemű rizs
2 nagyobb csirkemell kockára vágva
1 apróra vágott kaliforniai paprika
1konzerv kukorica
150 gramm koktélparadicsom negyedlve
4 db újhagyma apróra vágva
100 gramm zöldbab szeletelve (a fagyasztott is tökéletes)
75 gramm brokkoli (friss vagy fagyasztott)
Az öntethez:
4 ek. pesto szósz
3 ek. almaecet
3 ek. olívaolaj
1 gerezd összenyomott fokhagyma
1 ek. barnacukor
3 ek. friss bazsalikom apróra vágva
só,bors
1. Főzzük meg a rizst sós vízben, majd szűrjük le, és tegyük félre.
2. Egy serpenyőben pirítsuk meg óvatosan az átpasszírozott fokhagymát, öntsük rá az apróra vágott csirkemellet, és süssük készre. Majd öntsük át egy tálba.
3. Most helyezzük a serpenyőbe a kaliforniai paprikát, a brokkolit, az újhagymát és a zöldbabot, majd pároljuk, míg kellően meg nem puhulnak.
4. Öntsük egy nagy tálba a rizst, a csirkemellet, a főtt zöldségeket és a konzerv kukoricát, és jól keverjük össze. Mehet bele a só, bors ízlés szerint.
5. Az öntet hozzávalóit egy külön tálában keverjük össze, és öntsük a rizses-zöldséges-csirkés salátánkra. Az egészet még egyszer forgassuk át, és már tálalhatjuk is. Másnap hidegen is isteni!
Az összevágott hagymát zsiradékban megpároltam, majd erős tűzön megpirítottam a felkockázott tarját. Só, bors, p.paprika, majoranna. Felöntöttem egy kis fehérborral és csendben rot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra, a húst pedig kockákra vágom. Margarinban mindkettőt enyhén megpirítom. A paradicsomot megszabadítom a héjától, négyfelé vágom és beleteszem. Hozzáadok ecs csésze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeldaraboljuk az oldalast, majd az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, ebben hagyjuk a húst érlelődni. Megpucoljuk a hagymát, felszeleteljük. A tepsi aljában a hagymából ág...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1.A paprikákat kicsumázzuk, félretesszük. 2.A hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, borsot és sót ízlés szerint, és jól átdolgozzuk. A...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: Könnyű