50 dkg túró
3 tojás
2 dl búzadara
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
csipet só
porcukor
tejföl
Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara.
Ha rendben vagyunk, vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Kell neki 5 perc körülbelül, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e. Valószínű: jó lesz. :)
A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon szép barnás színűre, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.
Tejfölt bekeverünk porcukorral - ízlés szerint ki mennyire édesen szereti - és melegítés után leöntheti vele a gombócait.
A tésztát sós ,forró lobogó vízben kifőzzük,vízzel leöblítjük. A tejfölt a tojásokkal,ételízesítővel,borssal kikeverjük. Pici étolajat öntünk rá és összekeverjük. A vöröshagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat kicsumázzuk, félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, borsot és sót ízlés szerint, és jól átdolgozzuk. A pap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a lepénykenyerekből kb. 6 cm-es köröket vágunk ki. Mindegyiket megkenjük a passzírozott paradicsommal, megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű