Családireceptkönyv.hu

Klasszikus túrógombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg túró
3 tojás
2 dl búzadara
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
csipet só
porcukor
tejföl

Elkészítés:


Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara.

Ha rendben vagyunk, vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Kell neki 5 perc körülbelül, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e. Valószínű: jó lesz. :)

A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon szép barnás színűre, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.

Tejfölt bekeverünk porcukorral - ízlés szerint ki mennyire édesen szereti - és melegítés után leöntheti vele a gombócait.

Klasszikus túrógombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposzta tarjával
Káposzta tarjával

Római tálat beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Megpirítunk 1 csomag bacont.Beöntjük a római tál aljába és oldalára! 1/2 kg fehérboros káposztát ráöntünk a baconre pici cukrot rászó...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sólet
Sólet

A babot (és a római tálat) előzőleg be kell áztatni. A hagymát a zsíron kissé megpirítjuk, a tál aljára öntjük, belerakjuk a babot, a feldarabolt húsokat, a zöldpaprikát és az (elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkemellel rakott vajbab
Csirkemellel rakott vajbab

A vajbabot sós vízben pároljuk puhára, szedjük ki egy tálba, majd ugyanebben a vízben a zacskós rizst főzzük meg. A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, aztán fehéredésig sütj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás kolbászos csónak
Sonkás kolbászos csónak

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, megdagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Liszteze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk