Füstölt Pulykakolbász 20-dk- 20-dk- Pulykasonka, 25-30-dk fejtett bab, 1-db-s répa, 1-db fehér zöldség, kis-db zellergumó, 1-fej hagyma, két gerezd fokhagyma, só, bors, ízlés szerint, kávés kanál paprika, kávés kanál Vegeta, 1-szem paradicsom, 1-deci olaj, 1-db tojás és kevés liszt, kb-10-12 dk- a csipetkéhez, és a rántáshoz! ( tejföl, és csilipaprika)
Fejtet babot 4-liter vízbe fel rakom, és 40-percig főzöm, hagymát vékonyra szeletelem és két kanál olajon megpuhítom, hozzá adom a felkarikázott kolbászt, kockára vágott sonkát, és a megpucolt zöldségeket, is fel kockázom a paradicsomot, ezt 10-percig össze főzöm, és hozzá adom a bableveshez és a fűszereket is együtt tovább főzöm, a tojásból készítek annyi tésztát, amit felvesz lisztet, össze gyúrom, kissé kisodrom, és kézzel kis csipetkéket szaggatok a bablevesbe, a maradék olajból, és 1-evő kanál lisztből világos rántást sütök, a fokhagymával együtt, majd félre veszem, picit várok, hogy a paprika ne égjen meg, és hozzá adom a paprikát, majd rá öntöm a levesre, de óvatosan öntöm, mert forró a rántás, és kissé felcsap amikor a leveshez öntöm, ez után össze forgatom egy keverő kanállal és 2-3-perc alatt, készre főzöm! Készítéssel együtt 50-perc alatt kész, lehet tálalni ( csilivel, tejföllel!)
Fejtett bableves előnyös hamar kész van, és finom egy tál ételt lehet készíteni belőle. Fel rakom főni a babot, és közben mindent előkészítek és folyamatában hozzá adom, és így 50-perc alatt készre főzöm!
1. A görög csirkecomb elkészítéséhez a megmosott és szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, és olívaolajon néhány perc alatt elősütjük. 2. Egy kiolajozott tepsibe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a tojásot egy tálban lazán felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMivel mi reggel cappuccinót iszunk a gyerekek meg macikávét, ez egy csökkentett tejtartalmú változat, viszont jobban hasonlít a menzakajára, amit mindannyian szeretünk. A titka a v...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tészta trükkje, hogy minél gyorsabban kell összedolgozni az alapanyagot, hogy ne vegye át túlságosan a kéz melegét. Amikor összeállt a tészta, fóliába tekerve tedd a hűtőbe fél ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű