Családireceptkönyv.hu

Bableves csipetkével


Írta:

Elk. idő: 10/perc
Adag: 4-5/ fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Füstölt Pulykakolbász 20-dk- 20-dk- Pulykasonka, 25-30-dk fejtett bab, 1-db-s répa, 1-db fehér zöldség, kis-db zellergumó, 1-fej hagyma, két gerezd fokhagyma, só, bors, ízlés szerint, kávés kanál paprika, kávés kanál Vegeta, 1-szem paradicsom, 1-deci olaj, 1-db tojás és kevés liszt, kb-10-12 dk- a csipetkéhez, és a rántáshoz! ( tejföl, és csilipaprika)

Elkészítés:


Fejtet babot 4-liter vízbe fel rakom, és 40-percig főzöm, hagymát vékonyra szeletelem és két kanál olajon megpuhítom, hozzá adom a felkarikázott kolbászt, kockára vágott sonkát, és a megpucolt zöldségeket, is fel kockázom a paradicsomot, ezt 10-percig össze főzöm, és hozzá adom a bableveshez és a fűszereket is együtt tovább főzöm, a tojásból készítek annyi tésztát, amit felvesz lisztet, össze gyúrom, kissé kisodrom, és kézzel kis csipetkéket szaggatok a bablevesbe, a maradék olajból, és 1-evő kanál lisztből világos rántást sütök, a fokhagymával együtt, majd félre veszem, picit várok, hogy a paprika ne égjen meg, és hozzá adom a paprikát, majd rá öntöm a levesre, de óvatosan öntöm, mert forró a rántás, és kissé felcsap amikor a leveshez öntöm, ez után össze forgatom egy keverő kanállal és 2-3-perc alatt, készre főzöm! Készítéssel együtt 50-perc alatt kész, lehet tálalni ( csilivel, tejföllel!)

Trükkök, tippek, praktikák:


Fejtett bableves előnyös hamar kész van, és finom egy tál ételt lehet készíteni belőle. Fel rakom főni a babot, és közben mindent előkészítek és folyamatában hozzá adom, és így 50-perc alatt készre főzöm!

Bableves csipetkével

Kinek a kedvence ez a recept?


Marika Varga Traditional Romani-Food
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbab egytál húsgolyókkal
Zöldbab egytál húsgolyókkal

A vöröshagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A húst tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a rizst, valamint a hagyma és a petrezselyem felét. Sózzuk, borsozzuk. Hozzászórjuk a piro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemelles rakott makaróni
Csirkemelles rakott makaróni

A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. M...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Rakott karfiol paprikásan
Rakott karfiol paprikásan

. lépés A rizst öblítsük le jól és főzzük meg Delikáttal ízesített vízben. 2. lépés Tegyünk föl a karfiolnak is bő sós vizet, és főzzük meg a rózsáira szedett karfiolt roppanó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Vadas
Vadas

A kuktába minden zöldséget belehelyezek tisztítás után, elég nagyobb darabokra vágni. Ráhelyezem a hússzeleteket, néhány tekerés a borsszóróval, majd a babérlevelet, felöntöm annyi...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk