menu

Családireceptkönyv.hu

Bableves csipetkével


Írta:

Elk. idő: 10/perc
Adag: 4-5/ fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Füstölt Pulykakolbász 20-dk- 20-dk- Pulykasonka, 25-30-dk fejtett bab, 1-db-s répa, 1-db fehér zöldség, kis-db zellergumó, 1-fej hagyma, két gerezd fokhagyma, só, bors, ízlés szerint, kávés kanál paprika, kávés kanál Vegeta, 1-szem paradicsom, 1-deci olaj, 1-db tojás és kevés liszt, kb-10-12 dk- a csipetkéhez, és a rántáshoz! ( tejföl, és csilipaprika)

Elkészítés:


Fejtet babot 4-liter vízbe fel rakom, és 40-percig főzöm, hagymát vékonyra szeletelem és két kanál olajon megpuhítom, hozzá adom a felkarikázott kolbászt, kockára vágott sonkát, és a megpucolt zöldségeket, is fel kockázom a paradicsomot, ezt 10-percig össze főzöm, és hozzá adom a bableveshez és a fűszereket is együtt tovább főzöm, a tojásból készítek annyi tésztát, amit felvesz lisztet, össze gyúrom, kissé kisodrom, és kézzel kis csipetkéket szaggatok a bablevesbe, a maradék olajból, és 1-evő kanál lisztből világos rántást sütök, a fokhagymával együtt, majd félre veszem, picit várok, hogy a paprika ne égjen meg, és hozzá adom a paprikát, majd rá öntöm a levesre, de óvatosan öntöm, mert forró a rántás, és kissé felcsap amikor a leveshez öntöm, ez után össze forgatom egy keverő kanállal és 2-3-perc alatt, készre főzöm! Készítéssel együtt 50-perc alatt kész, lehet tálalni ( csilivel, tejföllel!)

Trükkök, tippek, praktikák:


Fejtett bableves előnyös hamar kész van, és finom egy tál ételt lehet készíteni belőle. Fel rakom főni a babot, és közben mindent előkészítek és folyamatában hozzá adom, és így 50-perc alatt készre főzöm!

Bableves csipetkével

Kinek a kedvence ez a recept?


Marika Varga Traditional Romani-Food
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Virslivel rakott makaróni
Virslivel rakott makaróni

A tésztát hagyományosan kifőzöm. Amíg ez készül, vékony karikára vágom a virslit, ezután kevés forró olajban megfuttatom, majd megszórom pirospaprikával. Egy mélyebb tűzálló tálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott karfiol
Rakott karfiol

1. Egy fej karfiolt rózsáira szedve megfőzünk sós vízben (egy húsleveskockával együtt még jobb). 2. Egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk (az oldalát is). 3. Beleszórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: PIRO
Zelleres sertéssült
Zelleres sertéssült

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, köményezzük, fokhagymával bekenjük, majd nyílgyökérlisztbe forgatjuk. A kókuszzsírt egy lábasban felmelegítjük, világosra pirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomos borsós csirkeragu
Paradicsomos borsós csirkeragu

A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk