8 db közepes tojás nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
3 ek reszelt sajt
2 tk parmezán
1 dl zsírszegény főző tejszín
2 ek. tejföl
só, frissen őrolt bors
kakukkfű
1 mokkásnál pirospaprika
1 tk zsemlemorzsa
1 diónyi vaj
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem)
Majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .
Jó étvágyat!
spagettit sós vizben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és a darált húst, melyet addig párolunk, míg puha nem lesz. Elkészítjük a rántást, melyet tejjel ö...
Elkészítési idő:Készítse elő a káposztakeveréket: Egy nagy keverőtálban keverje össze a reszelt káposztát, apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ez a hármas alkotja a pogácsák ízgazdag alapj...
Elkészítési idő:n annyit változtattam rajta, hogy pici szezámmagot szórtam a panírba.
Elkészítési idő:1. Főzzük meg a rizst sós vízben, majd szűrjük le, és tegyük félre. 2. Egy serpenyőben pirítsuk meg óvatosan az átpasszírozott fokhagymát, öntsük rá az apróra vágott csirkemellet,...
Elkészítési idő: