Családireceptkönyv.hu

RAKOTT KARFIOL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg karfiol
0,5 kg darált pulykahús
1 e.k. oliva olaj
30g zabpehely
2 e.k. tejföl

Elkészítés:


A darált húst az oliva olajon megpároljuk, fűszerezzük: piros paprika, ételízesítő, majoránna, fokhagyma. Mikor kész hozzáadjuk a zabpelyhet, összekeverjük és lefedve 5percig pihentetjük, hogy a zabpehely megpuhuljon.
A karfiolt megpároljuk, majd jénai aljára tesszük a felét, rá a húst, végül a karfiol másik felével befedjük és tejföllel megkenjük. 200fokon előmelegített sütőben 25percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az egész tál tápértéke a fent leírtak alapján:

1500 kalória
130,7g fehérje
67,5g szénhidrát
73,7g zsír

RAKOTT KARFIOL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Omlett gazdagon
Omlett gazdagon

A burgonyát meghámoztam, félbe majd negyedbe vágtam. A húsos császárszalonnát kicsi kockákra vágtam és egy nagyon pici olajon félig megsütöttem. A burgonyát betettem sülni, meg...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

A krumplikat alaposan megmossuk, sós vízben feltesszük főni. Ha megpuhultak, kivesszük őket, megpucoljuk és felkarikázzuk őket. A tojásokból tíz perc alatt keményt tojást főzünk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
131. Csúnyácska /Túrós latkesz
131. Csúnyácska /Túrós latkesz

Az anyagokat összekeverjük. Serpenyőt vékonyan megkenjük olajjal,ha serceg 1 ek .masszát teszünk bele,kicsit lelapítjuk. Mindkét oldalát 1-1 percig sütjük./gyorsan barnul/. Tetej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk