1kg karfiol
0,5 kg darált pulykahús
1 e.k. oliva olaj
30g zabpehely
2 e.k. tejföl
A darált húst az oliva olajon megpároljuk, fűszerezzük: piros paprika, ételízesítő, majoránna, fokhagyma. Mikor kész hozzáadjuk a zabpelyhet, összekeverjük és lefedve 5percig pihentetjük, hogy a zabpehely megpuhuljon.
A karfiolt megpároljuk, majd jénai aljára tesszük a felét, rá a húst, végül a karfiol másik felével befedjük és tejföllel megkenjük. 200fokon előmelegített sütőben 25percig sütjük.
Az egész tál tápértéke a fent leírtak alapján:
1500 kalória
130,7g fehérje
67,5g szénhidrát
73,7g zsír
Tészta: összegyúrjuk a tojásokat a lisztekkel és a sóval, és annyi vízzel, ha szükséges, hogy a tészta jól formálható legyen. Hideg helyre 1 órára eltesszük pihenni. Káposzta: a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk őket. A hagymát felszeleteljük, majd a serpenyőből a már megpirult szalonnát és kolbászt kiszedjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a húst alaposan befűszerezzük -a burgonyát meghámozzuk,karikára vágjuk -a paprikát +paradicsomot felszeleteljük -a hagymát karikázzuk -a tejfölt sózzuk,és a pirospaprikával el...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KözepesKarikára vágod a krumplit ( nyersen )a tepsi aljába rakod sózod borsozod.. Karikázol rá hagymát.., majd a kiklopfolt huit ráteszed Én (Magyaros fűszersót szoktam ) Auschanba venni...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű