menu

Családireceptkönyv.hu

Takart a la mami, alias szlovák töltött káposzta


Írta:

Elk. idő: 2 h
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg darált sertéshús (lapocka), 2 kg savanyú káposzta, 2 db tojás, 12,5 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, só, bors, kömény, 4 nagyobb babérlevél, zsiradék, liszt, őrölt pirospaprika, 1 kisebb vöröshagyma a rántáshoz, tejföl ízlés szerint

Elkészítés:


1. lereszeljük a vöröshagymát és átnyomjuk fokhagyma présen a fokhagymát, a hús tetejére.
2. Megmossuk és lecsöpögtetjük a rizst, majd ez is megy a húsra.
3. Fűszerezzük ízlés szerint sóval őrölt borssal.
4. Ráütjük a 2 db tojást, majd összedolgozzuk.
5. Átmossuk hideg vízzel a káposztát, leöntjük a mosó vizet és kinyomkodjuk.
6. Az edény aljában elkészítjük az első réteg káposztából a fészket. Erre megy 2 db babérlevél, ízlés szerint egész bors és kömény.
7. A húsból gombócokat képezünk és úgy rakjuk a fészekbe, hogy ne érjenek össze.
8. Ismét káposzta jön, úgy, hogy kitöltse a réseket és eltakarja a gombócokat.
9. 6.-8. pontokat addig ismételjük, amíg a lábas meg nem telik.
10. Felöntjük hideg vízzel, hogy pont ellepje.
11. Felforraljuk majd kis lángon 1 óra és 15 percig gyöngyözve főzzük.
12. A kisebb hagymát apróra vágjuk és zsiradékon megdínyzteljük. Rátesszük a lisztet és átforgatjuk. Piros paprikát teszünk rá.
13. Felöntjük hideg vízzel és az így készített rántást ráöntjük a káposzta tetejére.
14. Óvatosan belekeverjük és tovább forraljuk.
15. 10 perc forralás után belehabarjuk a tejfölt és még 5 - 10 percig összeforraljuk.

Takart a la mami, alias szlovák töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
BOLOGNAI CSAVART TÉSZTA
BOLOGNAI CSAVART TÉSZTA

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Kevés vízze készre pároljuk a húst. Ezután paradicso...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Rakott savanyú káposzta
Rakott savanyú káposzta

1. A hagymát megpirítjuk, majd a darált hússal még egyszer. Sózzuk, borsozzuk, piros paprikát teszünk rá, felöntjük vízzel és megfőzzük. 2. A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
TOLTOTT LUCSKOS KAPOSZTA
TOLTOTT LUCSKOS KAPOSZTA

A kaposzta fejet kisse megparolom,hogy a leveleket konnyen le lehessen fejteni A hagymat keves olajon megparolom es a rizzsel viz hozzaadasaval felkeszre fozom Hagyom hulni A hu...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
sajtos burgonya
sajtos burgonya

A burgonyákat megmossuk, majd megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihult, meghámozzuk, és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kiken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk