1,5 kg darált sertéshús (lapocka), 2 kg savanyú káposzta, 2 db tojás, 12,5 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, só, bors, kömény, 4 nagyobb babérlevél, zsiradék, liszt, őrölt pirospaprika, 1 kisebb vöröshagyma a rántáshoz, tejföl ízlés szerint
1. lereszeljük a vöröshagymát és átnyomjuk fokhagyma présen a fokhagymát, a hús tetejére.
2. Megmossuk és lecsöpögtetjük a rizst, majd ez is megy a húsra.
3. Fűszerezzük ízlés szerint sóval őrölt borssal.
4. Ráütjük a 2 db tojást, majd összedolgozzuk.
5. Átmossuk hideg vízzel a káposztát, leöntjük a mosó vizet és kinyomkodjuk.
6. Az edény aljában elkészítjük az első réteg káposztából a fészket. Erre megy 2 db babérlevél, ízlés szerint egész bors és kömény.
7. A húsból gombócokat képezünk és úgy rakjuk a fészekbe, hogy ne érjenek össze.
8. Ismét káposzta jön, úgy, hogy kitöltse a réseket és eltakarja a gombócokat.
9. 6.-8. pontokat addig ismételjük, amíg a lábas meg nem telik.
10. Felöntjük hideg vízzel, hogy pont ellepje.
11. Felforraljuk majd kis lángon 1 óra és 15 percig gyöngyözve főzzük.
12. A kisebb hagymát apróra vágjuk és zsiradékon megdínyzteljük. Rátesszük a lisztet és átforgatjuk. Piros paprikát teszünk rá.
13. Felöntjük hideg vízzel és az így készített rántást ráöntjük a káposzta tetejére.
14. Óvatosan belekeverjük és tovább forraljuk.
15. 10 perc forralás után belehabarjuk a tejfölt és még 5 - 10 percig összeforraljuk.
A csirkecombokat filézés után nagyobb kockákra vágjuk. Az újhagymát karikára vágjuk, a gépsonkát csíkokra. Olívaolajban megpirítjuk a hagymát a sonkával. Hozzáadjuk a csirkét, sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megdinszteljük olajon vagy vizen (vagy alaplén) Fűszerezzük a pirospaprika kivételével, összekeverjük. A tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, és egy kis vizz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKell hozzá 1kg hátszín (csont nélküli ) amit megmostam megpucoltam ,és kb. 1 cm vastag és 5-6 cm hosszú csíkokra vágtam .Egy vastag falú lábasban 20 deka apróra vágott füstölt szal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű