Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós krinolin gombaszósszal !


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 4 db krinolin
- 20 dkg juhtúró (vagy sajt)
- 8 vékony szelet császárszalonna
A szószhoz:
- 4 db gomba
- 1 hagyma
- 1 kiskanál ételkeményítő vagy liszt
- 100 ml tejszín
- petrezselyemzőldje
- citromlé
- olaj
- só
- bors

Elkészítés:


A krinolinkon zsebet vágok és megtöltöm juhtúróval vagy sajttal és becsavarom 2 szelet császárszalonnába.
Egy tepsit kiolajazok belehelyezem a töltött krinolinokat és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütöm (ha túl nagy a tűz kihasadnak)

A gombát ,hagymát megpucolom és apróra vágom.
A hagymát az olajon megdinsztelem beleteszem a gombát és puhára főzöm kicsi vízzel,ezután beleteszem a tejföllel elsodort keményítőt ,az apróra vágott petrezselymet sózom borsozom kis citromlevet csöppentek bele és összefőzöm.
Kifőtt tésztával vagy rizzsl tálalom.

Juhtúrós krinolin gombaszósszal !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viktória
ÓVÁRI SERTÉSSZELET ( ?-val)
ÓVÁRI SERTÉSSZELET ( ?-val)

ELKÉSZÍTÉS? A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A karajszeleteket félbevágjuk, de nem vágjuk át, hanem kiterítjük. Kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk gr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kakukkfűves gombás tészta
Kakukkfűves gombás tészta

A tésztát felteszem főni a szokásos módom. Addig a gombát megpucolom és összevágom. A hagymát is felaprítom és kevés olajon megpárolom. Ezután hozzáadom az áttört fokhagymát majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás aprópecsenye - OK
Gombás aprópecsenye - OK

1. A megmosott burgonyákat héjában megfőzzük. 2. A húst kockákra vágjuk. 3. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk. 4. Hozzáadjuk a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Gombás-zöldséges ragu
Gombás-zöldséges ragu

Kevés olajon párold meg a vöröshagymát, majd hirtelen pirítsd meg benne a csíkokra vágott húst. Add hozzá a szeletelt gombát, a zöldborsót, a karikára vágott zöldpaprikát, a paradi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk