Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Indiai Ötfűszeres Karaj Tepsiben


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 2 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Indiai Ötfűszer:
-fekete mustármag
-görögszéna
-édeskömény
-római kömény
-kurkuma

-0,5kg (5 db) csontozott sertéstarja
-kacsazsír
-2 gerezd fokhagyma
-2 fej vöröshagyma
-3 tv paprika
-1 paradicsom
- krumpli (7db)
-fekete bors

Trükkök, tippek, praktikák:


A krumplit előfőzzük 10 percig amíg elkészítjük a tepsiben a húst.
Kacsazsírral kikenjük a tepsit majd felcsíkozzuk a paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát majd alulra helyezzük. Erre a rétegre kerül a hús, amit az indiai ötfűszer keverékkel ízesítünk. Először a porított kurkuma és római kömény kerül rá aztán jönnek a darabos fűszerek (mustármag, görög széna). A hús tetejére lehet fokhagymát kockázni vagy reszelni, illetve ekkor kerül rá a fekete bors.
Az előmelegített sütőbe helyezzük közepes hőfokon 180fokon 40 percig sütjük a tepsit alufóliával lefedjük. Félidőben rakjuk hozzá a főtt krumplit és forgassuk meg a hús levében.

Tipp:
Az ötfűszer keveréket házilag is össze lehet állítani mégha pár különlegesebb hozzáfaló hiányzik is. Az itthon is megtalálható Római kömény, kurkuma, korriander és édeskömény adja az indiai ételek alapját.

Indiai Ötfűszeres Karaj Tepsiben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Májpástétom - Pâté de foie de poulet
Májpástétom - Pâté de foie de poulet

A májat tisztítsuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük egy tálba, amit felöntünk annyi tejjel, hogy ellepje. A póréhagymát vágjuk fel vékony karikára, és egy serpenyőben e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Egészségkása édesen
Egészségkása édesen

A gabona magvakat még este leforrázzuk ugyanannyi forrásban lévő vízzel (1 bögre magvat 1 bögre vízzel) és reggelig állni hagyjuk, hogy megpuhuljanak. Reggel a kásához hozzákeverün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sólet
Sólet

A zsíron megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a megmosott, beáztatott babot és gerslit. Néhány percig kevergetem, majd megszórom a piros paprikával, sóval (Vigyázat a füstölt hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Spárgás-spenótos tészta
Spárgás-spenótos tészta

A tésztának vizet teszünk fel, közben a spárga fás végeit letördeljük meghajlítva, éppen ott fognak elpattanni, ahol a fás rész kezdődik, majd a zsenge részt 3-4 centis darabokra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk