Indiai Ötfűszer:
-fekete mustármag
-görögszéna
-édeskömény
-római kömény
-kurkuma
-0,5kg (5 db) csontozott sertéstarja
-kacsazsír
-2 gerezd fokhagyma
-2 fej vöröshagyma
-3 tv paprika
-1 paradicsom
- krumpli (7db)
-fekete bors
A krumplit előfőzzük 10 percig amíg elkészítjük a tepsiben a húst.
Kacsazsírral kikenjük a tepsit majd felcsíkozzuk a paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát majd alulra helyezzük. Erre a rétegre kerül a hús, amit az indiai ötfűszer keverékkel ízesítünk. Először a porított kurkuma és római kömény kerül rá aztán jönnek a darabos fűszerek (mustármag, görög széna). A hús tetejére lehet fokhagymát kockázni vagy reszelni, illetve ekkor kerül rá a fekete bors.
Az előmelegített sütőbe helyezzük közepes hőfokon 180fokon 40 percig sütjük a tepsit alufóliával lefedjük. Félidőben rakjuk hozzá a főtt krumplit és forgassuk meg a hús levében.
Tipp:
Az ötfűszer keveréket házilag is össze lehet állítani mégha pár különlegesebb hozzáfaló hiányzik is. Az itthon is megtalálható Római kömény, kurkuma, korriander és édeskömény adja az indiai ételek alapját.
Egy lábasban felforraljuk a vizet,beletesszük a sót, mérsékeljük a lángot és folytonos keverés mellett beleöntjük a kukoricsdarát. Kevergetve 20-30 perc alatt sűrűre főzzük.Kivajaz...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítom, apróra vágom. A burgonyát negyedelem (szerintem így az igazi). Mélyebb edényben némi zsiradékon megdinsztelem a hagymáthozzáadjuk a paprikát,paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt puhára. Ezután szűrjük és csepegtessük le. A tésztát szintén főzzük puhára enyhén sós víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék készítése: Pörköltet készítünk a darált húsból: az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk , borsozzuk (ízlé...
Elkészítési idő: 1 Óra Nehézség: Közepes