1 fej káposzta
50 dkg darált hús
1 pohár rizs
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
őrölt fekete bors
kakukkfű
2ek olaj
2 dl tejföl
zsemlemorzsa
sajt
A káposztát lereszelem, megpárolom, pirítom.
Serpenyőben megpirítom a rizst, félig megfőzöm.
Megdinsztelem a hagymát, a húst fehéredésig pirítom, kis vízzel felöntöm , sóval , borssal paprikával ízesítem.
Egy tepsit kiolajozok, rászórok zsemlemorzsát, rárakom a káposztát, tojásos tejfölt, kakukkfűvel megszórom.Utána mehet a rizs , hús, szintén meglocsolom tojásos tejföllel rá mehet a zsemlemorzsa, a kakukkfű és a végén reszelt sajttal megszórom.
Mehet a sütőbe
A vöröshagymát apró kockákra vágom, és összekeverem a hússal, a tojással, a sóval, a borssal, a majoránnával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel. A masszából vize...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megdinszteljük, rádobjuk a felkockázott húst, megpirítjuk, kis vizet aláöntünk, és pirosparikával, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kömén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat apróra vágom, a zsiradékon átforgatom, majd víz hozzáadásával puhára főzöm. Nem kell az összes levet elfőzni róla. A végén sózom és bőven meghintem morzsolt majoranná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegtésztát áztassuk 2-3 percre forró vízbe, majd szűrjük le. Öblítsük át hideg vízzel, és hagyjuk lecsepegni. A gyömbért és a fokhagymát vágjuk apróra, a zellert és a zöldhagy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű