1 fej káposzta
50 dkg darált hús
1 pohár rizs
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
őrölt fekete bors
kakukkfű
2ek olaj
2 dl tejföl
zsemlemorzsa
sajt
A káposztát lereszelem, megpárolom, pirítom.
Serpenyőben megpirítom a rizst, félig megfőzöm.
Megdinsztelem a hagymát, a húst fehéredésig pirítom, kis vízzel felöntöm , sóval , borssal paprikával ízesítem.
Egy tepsit kiolajozok, rászórok zsemlemorzsát, rárakom a káposztát, tojásos tejfölt, kakukkfűvel megszórom.Utána mehet a rizs , hús, szintén meglocsolom tojásos tejföllel rá mehet a zsemlemorzsa, a kakukkfű és a végén reszelt sajttal megszórom.
Mehet a sütőbe
A húst összekockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a savanyú káposztát lecsöpögtetjük (a vecsésit én soha nem mosom le, véteknek tartom, de ez ízlés kérdése) és odakészítünk egy kancsó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát főzd meg héjában, és törd át. Add hozzá a sajtot, a tojássárgáját, sózd, borsozd, s jól dolgozd össze. Egy lisztezett deszkán formálj a masszából kisebb lepényeket, s m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük majd leszűrjük és félretesszük. A fej kockára vágott hagymát kis olajban megdínszteljük, majd beletesszük a darálthúst megfűszerezzük, és f...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA zsírt felforrósítom, beleteszem a kockára vágott húsokat,és a csontot. Sózom,borsozom, fedő alatt a saját levében párolom. A zöldségeket tisztítás után vékony karikára vágom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű