Hozzávalók
1 dbkisebb karfiol /kb. 300 g/
6 dbcherry paradicsom
1 dbmogyoróhagyma
150 gsonka
2 púpos evőkanáltejföl
2 púpos evőkanálmajonéz
őrölt fehérbors
só
2 ev. kanálcitromlé
1 csokormetélőhagyma
A karfiolt rózsáira szedjük. Egy edénybe vizet engedünk, megsózzuk, beleöntjük a citromlevet és ebbe tesszük bele a karfiolrózsákat. A karfiolt forrástó számított 10 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tejfölt elkeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. A mogyoróhagymát és a sonkát felaprítjuk, a koktélparadicsomot félbe vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben minden elkészített hozzávalót beleteszünk, elkeverjük és kihűtjük. Friss kenyérrel tálaljuk.
-A vöröshagymát kockákra, paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a szalonnát és gombát kisebb szeletekre, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. -A csirkehúst is eldarabolj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzsemle kockákra+tej+tojás+sonka+tejfől+fokhagyma+só+bors+paprika. Töltelék a paprikába+megsütöm olajba :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsit kikenünk zsírral és rétegezzük a hozzávalókat: burgonya sózva, kolbász, burgonya sózva, főtt tojás, burgonya sózva. 210 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Maj...
Elkészítési idő: 50 + 90 perc Nehézség: Könnyű