Családireceptkönyv.hu

Sonkás karfiolsaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

1 dbkisebb karfiol /kb. 300 g/
6 dbcherry paradicsom
1 dbmogyoróhagyma
150 gsonka
2 púpos evőkanáltejföl
2 púpos evőkanálmajonéz
őrölt fehérbors

2 ev. kanálcitromlé
1 csokormetélőhagyma

Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedjük. Egy edénybe vizet engedünk, megsózzuk, beleöntjük a citromlevet és ebbe tesszük bele a karfiolrózsákat. A karfiolt forrástó számított 10 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tejfölt elkeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. A mogyoróhagymát és a sonkát felaprítjuk, a koktélparadicsomot félbe vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben minden elkészített hozzávalót beleteszünk, elkeverjük és kihűtjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Sonkás karfiolsaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ági
Indiai Ötfűszeres Karaj Tepsiben
Indiai Ötfűszeres Karaj Tepsiben

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Körtés lencseragu fetagombóccal
Körtés lencseragu fetagombóccal

1. Serpenyőben forrósítsunk olajat, és pároljuk benne kicsit a mirepoix-t (a hagyma, zeller, sárgarépa keverékét). 2. Adjuk hozzá a vörös lencsét, a fűszereket, a levesalapot, é...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Fánk - 20 adag (GM)
Fánk - 20 adag (GM)

Az élesztőt a meglangyosított tejbe keverjük a cukorral és langyos helyre téve felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a felfuttatott tejet lassan hozzáadagolva, csom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk