50 dkg darálthús,
1 db tojás,
kb. 1 ek pirospaprika,
só,bors,
kb. 2-2,5 dl rizs.
és még:
1-1,5 liter házi paradicsomlé vagy 1-1,5 liter házi lecsó,
kb. fél liter víz,
1 ek. liszt,
zsír vagy olaj,
cukor vagy édesítőszer.
Alaposan összedolgozzuk a gombóchoz valókat.Gombócokat formálunk,lábosba sorakoztatjuk őket,felöntjük vízzel,paradicsomlével.Én most lecsót és házi paradicsom levet tettem bele vegyesen.Megfőzzük,takarék lángon.
A zsírt felolvasztjuk beletesszük a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk,felöntjük hideg vízzel majd csomómentesre keverjük.Ráöntjük a gombócokra,elkeverjük,összeforraljuk,cukrozzuk ízlés szerint.
1. A vajat a porcukorral és a citrom levével habos krémmé kikeverjük, a végén hozzáadjuk a kekszmorzsát és ezzel a krémmel megtöltjük az ostyalapokat. 2. Fóliával betakarjuk és eg...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: KönnyűAlaposan megmossuk és megtisztítjuk a csülköket. Nagy fazékban a sóból, borsból, fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből és a köményből páclevet készítünk annyi vízzel, ami el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot 1 éjszakán át hideg vízben áztatjuk. A nyers kolbászt 10-15 cm-es darabokra vágjuk, a füstölt kolbászt felkarikázzuk. A megtisztított zellert és sárgarépát felkockázzuk. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesnn
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű