1/2 dl olaj
40dkg darált sertéshús
só (ízlés szerint)
fehér bors (ízlés szerint)
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
25 dkg csemegekukorica
75 dkg burgonya
10 dkg trappista sajt
A krumplit héjában megfőzzük. A darált húst olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel. Hagyjuk főni kicsit, ha kell, öntsünk rá egy kis vizet.Hozzákeverjük a tejfölt és a kukoricát, majd készre forraljuk. Egy tepsibe rétegezzük a szószt és a darabolt krumplit. Szósszal kezdjük, és szósszal fejezzük be. A tetejére sajtot reszelünk, majd addig sütjük, míg a saj pirulni kezd.
A zabpelyhet szórd 5 dl forrásban lévő vízbe. Kicsit sózd meg, húzd le a tűzről, hagyd lefedve duzzadni. A kelkáposzta torzsáját vedd ki, bontsd leveleire, enyhén sós vízben főzd 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felkockázom és kevés olajon üvegesre pirítom. Ha kész, hozzáadom az összezúzott fokhagymát és pár perc alatt összepirítom. A húst felkockázom apróbb darabokra és a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA darált húst befűszerezem, majd elősütöm serpenyőben az aprított lilahagymával. Ha kész, akkor tedd kicsit félre. Közben előmelegíted a sütőt 200 fokra, légkeveréses fokozaton...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBabot egy éjszaka áztat, majd leszűr. Hideg vízben, hogy ellepje, a babot és a hús(oka)at feltesz főni 30-40 percre.Az elején bele a kocka vhagymát, babért, borsot. A sót a végén (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű