1 kg savanyú káposzta
20 dkg rizs
50 dkg darált sertéshús
20 dkg szalonna
1 vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
friss kapor
só, bors
olaj
A káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A rizst sós vízben megfőzzük. A szalonnát felszeleteljük, kisütjük, a zsírjában megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, megpároljuk. Majd a húst is hozzákeverjük, fűszerezzük és lassú tűzön készre pároljuk a ragut. Vizet csak akkor öntsünk alá, ha a paradicsom nem enged elég levet és tartunk tőle, hogy odaég. A káposztához keverjük a felaprított kaprot és a felét kiolajozott, hőálló edénybe simítjuk, ráhalmozzuk a rizst. Eloszlatjuk rajta a ragut, majd befedjük a maradék káposztával és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.
Finom, laktató és szinte magától elkészül, ennél jobb recept nincs is!
A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm.Ugyan így megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit negyedekre-félbe várjuk (mérettől függ), a hozzávalókat jól összekeverjük, a csirkét beleforgatjuk, bedörzsöljük. A krumplit a crock pot aljába tesszük, rá a csirkerésze...
Elkészítési idő: 4,5 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a hozzávalókat, egy órára hütőbe teszem. Forróvízben kifőzöm, míg fel nem jön a tetejére. Piritott zsemlemorzsába forgatom.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Mosd meg alaposan az összes zöldséget. Vágd fel a cukkinit, a paprikát, a sárgarépát és a hagymát megfelelő méretű darabokra. 2. Tedd a zöldségeket egy nagy tálba. Öntsd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű