Családireceptkönyv.hu

Rakott káposzta savi káposztával


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta
20 dkg rizs
50 dkg darált sertéshús
20 dkg szalonna
1 vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
friss kapor
só, bors
olaj

Elkészítés:


A káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A rizst sós vízben megfőzzük. A szalonnát felszeleteljük, kisütjük, a zsírjában megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, megpároljuk. Majd a húst is hozzákeverjük, fűszerezzük és lassú tűzön készre pároljuk a ragut. Vizet csak akkor öntsünk alá, ha a paradicsom nem enged elég levet és tartunk tőle, hogy odaég. A káposztához keverjük a felaprított kaprot és a felét kiolajozott, hőálló edénybe simítjuk, ráhalmozzuk a rizst. Eloszlatjuk rajta a ragut, majd befedjük a maradék káposztával és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


Finom, laktató és szinte magától elkészül, ennél jobb recept nincs is!

Rakott káposzta savi káposztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vacsora
Vacsora

V A bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Húsos bab
Húsos bab

A húst felkockázzuk. A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és a felforrósított olajon párolni kezdjük. Ha megpuhult pirospaprikát teszünk rá és beleteszük a húst, majd felengedjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

Rizsfelfújt (rizskoch) recept: a rizsfelfújt (rizskoch) elkészítése egyszerű. A rizst megpuhítjuk a vízben. Ha megpuhult, sózzuk és felöntjük a tejjel. Mikor felitta a tejet, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

A hagymát és a fokhagymát olyan apróra vágom, ahogy csak tudom. A húsgombóchoz a hozzávalókat jól összegyúrom kézzel, mint a fasírtnál. A vöröshagyma íze dominál, nem a fokhagymáé....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk