Nem aprózzuk el,vegyünk kb.3-4 kg nyers pacalt(lehetőleg megbízható helyről),4 fej vöröshagyma,egész bors,őrölt bors,babérlevél,só,pirospaprika,zsiradék
Tisztítása:
Egy nagy fazékba beletesszük az egészet kb.három fej vöröshagymával,egész borssal,babérlevéllel,sóval és félig megfőzzük!(nem egy óra)ha bele megy a villa akkor körülbelül már jó lesz!Kiszedjük egy tálcára,és hagyjuk hűlni!Ha már bírja a kezünk akkor megtisztítjuk a zsírosabb részektől(van aki rajta hagyja)újnyi vékonyakra vágjuk!Ezzel kész az előkészítése,készen áll a további főzésre!Pőrkölt alapot készítőnk és rátesszük a pacalt,kicsit átforgatjuk és felöntjük vízzel hogy jól ellepje!Lassú tűzön főzzük gyakori kevergetéssel,mert gyorsan a lábas aljához ragad:)Mielőtt készre főne és már puha,ízesítjük majorannával,kerülhet bele velő is!Persze a csülkös változata is ugyan ez,csak a csülökkel együtt főzzük! Van ennek egy gyorsabb változata is,mikor megvesszük a fagyasztott pacalt,de én nem szeretem,más az íze!
Kavargasd gyakran,és ellenőrizd mivel öntöd fel!:)Lehetőleg víz legyen!:)
A hagymát,fokhagymát megpucoljuk.Alaposan megmossuk a paradicsomot, paprikát. A hagymát fokhagymát kockára felvágjuk. A paradicsomot is kockára vágjuk fel, a paprikát négy felé és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű-egy akkora tepsit amelyben a nyolc vöröshagyma elfér,az olajjal kikenünk és a zsemlemorzsával behintjük -a hagymákat tisztitás után egészben forrásban lévő vizbe dobjuk,majd az ú...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: NehézHúst kiklopfol Zúzott fokhagymával beken Egy éjszakát hűtőben érlel Húst paprikás lisztbe forgat Forró olajban, zsírban 6-8 percig süt Sóz, borsoz, melegen tart Szalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLábosban forraljunk vizet, sózzuk, ha forr, szórjuk bele a rizst, főzzük puhára. (Ha van esetleg sok maradék húsleves, megfőzzük abban.) A cukkinit, a hámozott répát és a zellert k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű