Nem aprózzuk el,vegyünk kb.3-4 kg nyers pacalt(lehetőleg megbízható helyről),4 fej vöröshagyma,egész bors,őrölt bors,babérlevél,só,pirospaprika,zsiradék
Tisztítása:
Egy nagy fazékba beletesszük az egészet kb.három fej vöröshagymával,egész borssal,babérlevéllel,sóval és félig megfőzzük!(nem egy óra)ha bele megy a villa akkor körülbelül már jó lesz!Kiszedjük egy tálcára,és hagyjuk hűlni!Ha már bírja a kezünk akkor megtisztítjuk a zsírosabb részektől(van aki rajta hagyja)újnyi vékonyakra vágjuk!Ezzel kész az előkészítése,készen áll a további főzésre!Pőrkölt alapot készítőnk és rátesszük a pacalt,kicsit átforgatjuk és felöntjük vízzel hogy jól ellepje!Lassú tűzön főzzük gyakori kevergetéssel,mert gyorsan a lábas aljához ragad:)Mielőtt készre főne és már puha,ízesítjük majorannával,kerülhet bele velő is!Persze a csülkös változata is ugyan ez,csak a csülökkel együtt főzzük! Van ennek egy gyorsabb változata is,mikor megvesszük a fagyasztott pacalt,de én nem szeretem,más az íze!
Kavargasd gyakran,és ellenőrizd mivel öntöd fel!:)Lehetőleg víz legyen!:)
A szalonnát kisütjük. A zsírján a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát , majd a kimosott káposzta felét, a kolbászt és a húst. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLássuk, az összetevők sem bonyolultak és az elkészítés is igen egyszerű, de az eredmény mégis gusztusos és ízletes vacsora. Vágjuk szeletekre a kenyeret! Kenjük meg mindegyiket vék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt rózsákra szedjük, és megfőzzük sós vízben. 2. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg sültcsirke fűszersóval is ízesíthetjük. 3. Serpenyőben vajon kisütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű