Nem aprózzuk el,vegyünk kb.3-4 kg nyers pacalt(lehetőleg megbízható helyről),4 fej vöröshagyma,egész bors,őrölt bors,babérlevél,só,pirospaprika,zsiradék
Tisztítása:
Egy nagy fazékba beletesszük az egészet kb.három fej vöröshagymával,egész borssal,babérlevéllel,sóval és félig megfőzzük!(nem egy óra)ha bele megy a villa akkor körülbelül már jó lesz!Kiszedjük egy tálcára,és hagyjuk hűlni!Ha már bírja a kezünk akkor megtisztítjuk a zsírosabb részektől(van aki rajta hagyja)újnyi vékonyakra vágjuk!Ezzel kész az előkészítése,készen áll a további főzésre!Pőrkölt alapot készítőnk és rátesszük a pacalt,kicsit átforgatjuk és felöntjük vízzel hogy jól ellepje!Lassú tűzön főzzük gyakori kevergetéssel,mert gyorsan a lábas aljához ragad:)Mielőtt készre főne és már puha,ízesítjük majorannával,kerülhet bele velő is!Persze a csülkös változata is ugyan ez,csak a csülökkel együtt főzzük! Van ennek egy gyorsabb változata is,mikor megvesszük a fagyasztott pacalt,de én nem szeretem,más az íze!
Kavargasd gyakran,és ellenőrizd mivel öntöd fel!:)Lehetőleg víz legyen!:)
Olívaolajon pirítsd le a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd ezen az alapon dinszteld meg a felkockázott paradicsomot (vagy a konzerves paradicsomot) a zöldfűszerekkel. Te...
Elkészítési idő:Kifőzöm a tésztát és leszűröm. Beáztatom a mazsolát. A tejszínt,tojásokat ,cukrot mazsolát, tésztát összekeverem , kizsírozott Jénai tálba öntöm és 150 fokon szép pirosra süt...
Elkészítési idő: 1 óraKapcsold be a sütőt 180 Celsius fokra. Szedd közepes méretű virágokra a karfiolt. 5-6 percig főzd sós vízben, nem kell, hogy teljesen megpuhuljon. Szűrd le, hagyd lecsepegni. 2...
Elkészítési idő: