Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csevapcsicsa, ahogy én készítem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g marhahús (darált), 500 g sertéshús (darált), 1 gerezd fokhagyma, 0.5 kávéskanál feketebors (őrölt), 1 csapott evőkanál só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál víz, kevés olaj

Elkészítés:


A darált húsokat tálba teszem, hozzáadom az összes hozzávalót, és alaposan összekeverem,, érdemes pár órával sütés előtt összekeverni és állni, hagyni, így még finomabb lesz. Vizes kézzel kis kolbászformákat készítek belőle, kevés olajban megforgatom. Érdemes rendesen összenyomkodni, nehogy sütés közben szétessenek. Forró serpenyőben pár perc alatt kisütjük a húsokat. Én most hot-pan-ben sütöm, de grillrácson, teflonserpenyőben is szokták sütni,hurkapálcára tűzve, ki hogyan szereti a csevapcsicsát! Karikára vágott hagymát (ha van lilahagymát), ajvárt, sültkrumplit, salátát szoktam hozzá adni köretnek,

Csevapcsicsa, ahogy én készítem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes-baconös szósz
Tejszínes-baconös szósz

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a bacont, fűszerezzük, és együtt pirítjuk. 2 dl tejszínt hozzáöntünk, majd a maradék 2 dl tejszínnel és egy kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magyar töltött paprika
Magyar töltött paprika

A paprikákat kicsumázzuk, magokat eltávolítjuk. A hagymát finomra vágjuk. A darált húst, a rizzsel, a hagymával, a pirospaprikával egy edénybe tesszük. Ízlés szerint sót és bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós sajtpuffancsok recept
Diós sajtpuffancsok recept

A tojásokat az apróra vágott fokhagymával felverjük, a sajtot lereszeljük. A hozzávalókat a liszt és a dió kivételével alaposan összedolgozzuk. Ha már látjuk, milyen állaga lesz a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés paella borsóval és kukoricával
Csirkés paella borsóval és kukoricával

Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát és kevés olívaolajon párold üvegesre. Közben vágd kb 1×1 cm-es kockákra a csirkemellett és kezd el azt is pirítani. Ha minden oldala kifehére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk