500 g marhahús (darált), 500 g sertéshús (darált), 1 gerezd fokhagyma, 0.5 kávéskanál feketebors (őrölt), 1 csapott evőkanál só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál víz, kevés olaj
A darált húsokat tálba teszem, hozzáadom az összes hozzávalót, és alaposan összekeverem,, érdemes pár órával sütés előtt összekeverni és állni, hagyni, így még finomabb lesz. Vizes kézzel kis kolbászformákat készítek belőle, kevés olajban megforgatom. Érdemes rendesen összenyomkodni, nehogy sütés közben szétessenek. Forró serpenyőben pár perc alatt kisütjük a húsokat. Én most hot-pan-ben sütöm, de grillrácson, teflonserpenyőben is szokták sütni,hurkapálcára tűzve, ki hogyan szereti a csevapcsicsát! Karikára vágott hagymát (ha van lilahagymát), ajvárt, sültkrumplit, salátát szoktam hozzá adni köretnek,
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, átmossuk, vízbe tesszük. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk. Egy lábasban olaja...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát nagyon apróra vágtam. Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, megpirítottam rajta a csirkemell csíkokat. Ízesítettem sóval, őrölt f...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA felmelegített olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Beletesszük a szeletekre vágott paprikát és lefedés nélkül, gyakran kevergetve addig pároljuk, míg éppen elkezd puhulni. Tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Rászórjuk a pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű