50 dkg burgonya
4 evőkanál liszt
1 teáskanálnyi vaj
só, bors
6 virsli
2 evőkanál paradicsomszósz
A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát 12 részre osztjuk. Közben a virsliket kettőbe vágjuk és leszedjük a bőrét. Minden darab tésztát kinyújtunk, vagy kézzel ellapítunk. Kicsit ragadni fog, de ettől nem kell megijedni, lisztezzük be a nyújtódeszkát. A tészta közepére egy fél virslit teszünk és feltekerjük. A két végét is megnyomkodjuk, hogy ne lógjon ki belőle a virsli. Ezt követően forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot, majd átkenjük a paradicsomszósszal és melegen fogyasztjuk.
Feltesszük főzni a vizet, majd amint főni kezd, beletesszük a bulgurt, és pár percig forraljuk még. Levesszük a tűzről, majd lefedve állni hagyjuk, amíg megpuhul. Amíg a bulgur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szószt készítem el: az első négy hozzávalót kis lábosba teszem és összefőzöm. A rizstésztát 10 percre meleg vízbe áztatom, csak addig, amíg megpuhul, nem kell itt megfőn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyő kevés olivaolajat öntök, hozááadom a vékony karikára vágott vöröshagymát, a darálthúst, gyakori kevergetés mellett fehéredésig pirítom, majd sózom, borsozom, mehet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kruplikat héjában sós vízben megfőzzük. 2. Közben a vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt. 3. A megfőtt krumpli tetejét levá...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Nehéz