Családireceptkönyv.hu

Libamájas szendvics


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A sajtchipshez:

3-5 dkg gouda, vagy más zsíros sajt

A fokhagymás majonézhez:

1 fej fokhagyma
10 dkg majonéz
fél csokor snidling

Házi majonéz recept itt.

A karamellizált hagymához

5-10 dkg salotta, vagy vöröshagyma
1 ek barnacukor
15- 20dkg darált marhahús

bors

A burgerhez még:

1 szelet alma
5dkg libamáj

Elkészítés:


Lereszeljük a sajtot és a felforrósított serpenyőbe szórunk egy nagy csipetnyit. Kisütjük a sajt zsírját és mindkét oldalát aranybarnára sütjük majd félretesszük. A fokhagymás majonézhez megtisztítjuk a fokhagymát, és a sajt maradék zsírján aranybarnára sütjük. Kevés sóval egy mozsárban szétzúzzuk, majd az apróra vágott snidlinggel együtt a majonézhez adjuk.

Forró serpenyőbe olajat locsolunk, beleszórjuk a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a barnacukorral és karamellizáljuk. Időnként megkeverjük, amíg a hagyma meg nem puhul.

Megformázunk egy adagnyi húst és olajozott serpenyőben ízlés szerint megsütjük. A serpenyőben sózzuk, borsozzuk és mediumra sütjük. Vajon lepirítunk pár szelet almát.

Szintén vajon lepirítjuk a libamájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha mindennel kész vagyunk összeállítjuk a hamburgert:
A megpirított bucit megpirítjuk, megkenjük a fokhagymás majonézzel, rászórunk friss rukkolát, rátesszük a húspogácsát, a pirított almaszeletet, a karamellizált hagymát, a sajtchipszet, a libamájat, majd a majonézzel szintén megkent buci tetőt is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem ez az első olyan burger nálunk, ami ízbombaként robban az ember szájában, de valószínűleg mindegyik közül ez lett a legütősebb. A nagydarab marhahúspogácsa mellett ugyanis a következő dolgok kerültek még bele: sajtchips, fokhagymás majonéz, karamellizált hagyma, libamáj és egy szelet alma is. Higgyétek el, ezeket az ízeket egy jó darabig nem fogjátok elfelejteni...

Libamájas szendvics

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Virsli Budapest módra rizzsel
Virsli Budapest módra rizzsel

A szalonnát apró kockákra vágom, majd lassú tűzön megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és májat. Ha kellően megpirultak, hozzáöntöm a lecsós alapot illetve 2-3 dl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejbegríz
Tejbegríz

Edényt hideg vízzel közelíteni. Tejet felforralni. Búzadarát, cukrot és sót összekeverni és beleszitalni a tejbe. Megszórni a fahéjjal és vaníliával.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Indiai csicseriborsó
Indiai csicseriborsó

Az evőkanál zsíradékot megolvasszuk, rádobjuk a csicseriborsót. Eközben az alapport a vízzel összekeverjük,rakunk bele paradicsompürét és tejszínt majd az egészet jól elkeverjük. R...

Elkészítési idő: Kb.fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
gyros tál
gyros tál

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben olajon kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gyros fűszerkeveréket és szépen lepirítjuk. Közben a sült krumplit is kisüstjük....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk