1 kg krumpli
40 dkg darált sertéshús
1 fej lilahagyma
1 doboz kukoricakonzerv
2 dl tejföl
10 dkg tömlős sajtkrém
10 dkg reszelt sajt
só, bors
A krumplit héjában megfőzöm, kihűtöm és meghámozom. Karikára felszeletelem.
A darált húst kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom.
A krumpli karikák felét egy kiolajozott tepsibe rakom. Ráterítem a darált húst, majd rászórom a karikára vágott hagymát, és a kukoricát.
A tejfölt egy kevés vízzel, sóval elkeverem, és ráöntöm a krumplira, majd befedem a maradék krumpli karikákkal. A krémsajtot rákenem (nem árt egy evőkanál tejföllel kicsit kikeverni, mert nehéz kenni, ha nem elég krémes), és rászórom a reszelt sajtot.
Alufóliával lefedve kb. 15 percig sütöm a 180 C°-os előmelegített sütőben, majd fólia nélkül, míg szép színe lesz a sajtnak.
http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=36486303
Nézzük, mi kerül bele: kockára vágott burgonya, húsos szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma, felkarikázott kolbász. Ízesítés: só, pirospaprika. Ha minden összetevő be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgy tepsit kikenünk szőlőmagolajjal. Ebbe belehelyezzük a kiklopfolt pulykamell szeleteket, rászórjuk a felszeletelt gombát, majd sózzuk, borsozzuk. A tejföllel elkeverjük az étel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHáztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) . Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat. A zsiradékot átöntöm...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Nehéz