1 kg krumpli
40 dkg darált sertéshús
1 fej lilahagyma
1 doboz kukoricakonzerv
2 dl tejföl
10 dkg tömlős sajtkrém
10 dkg reszelt sajt
só, bors
A krumplit héjában megfőzöm, kihűtöm és meghámozom. Karikára felszeletelem.
A darált húst kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom.
A krumpli karikák felét egy kiolajozott tepsibe rakom. Ráterítem a darált húst, majd rászórom a karikára vágott hagymát, és a kukoricát.
A tejfölt egy kevés vízzel, sóval elkeverem, és ráöntöm a krumplira, majd befedem a maradék krumpli karikákkal. A krémsajtot rákenem (nem árt egy evőkanál tejföllel kicsit kikeverni, mert nehéz kenni, ha nem elég krémes), és rászórom a reszelt sajtot.
Alufóliával lefedve kb. 15 percig sütöm a 180 C°-os előmelegített sütőben, majd fólia nélkül, míg szép színe lesz a sajtnak.
1. A káposztát előkészítjük a főzéshez, a külső leveleket eltávolítjuk, megmossuk. 2. A káposztákat 5 percig egy nagyobb edényben, sós vízben főzzük, a külső leveleke...
Elkészítési idő: 190 perc Nehézség: KönnyűLábosban forraljunk vizet, sózzuk, ha forr, szórjuk bele a rizst, főzzük puhára. (Ha van esetleg sok maradék húsleves, megfőzzük abban.) A cukkinit, a hámozott répát és a zellert k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágtam, kevés olajon üvegesre pároltam, a pirospaprikát rászórtam, gyorsan elkevertem, majd beletettem a kockákra vágott húst, és addig pirítottam amíg a levét elf...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk, és felét egy ek olajon üvegesre pároljuk. A lazacot apró darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt megpároljuk. A maradék 1 ek ol...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű