1 kg krumpli
40 dkg darált sertéshús
1 fej lilahagyma
1 doboz kukoricakonzerv
2 dl tejföl
10 dkg tömlős sajtkrém
10 dkg reszelt sajt
só, bors
A krumplit héjában megfőzöm, kihűtöm és meghámozom. Karikára felszeletelem.
A darált húst kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom.
A krumpli karikák felét egy kiolajozott tepsibe rakom. Ráterítem a darált húst, majd rászórom a karikára vágott hagymát, és a kukoricát.
A tejfölt egy kevés vízzel, sóval elkeverem, és ráöntöm a krumplira, majd befedem a maradék krumpli karikákkal. A krémsajtot rákenem (nem árt egy evőkanál tejföllel kicsit kikeverni, mert nehéz kenni, ha nem elég krémes), és rászórom a reszelt sajtot.
Alufóliával lefedve kb. 15 percig sütöm a 180 C°-os előmelegített sütőben, majd fólia nélkül, míg szép színe lesz a sajtnak.
A tejet egy cs. vaníliás cukorral felforraljuk. A zsemlék tetejét levágjuk, és a belsejét kicsipkodjuk. A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik 2 cs. vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk. Sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát. 5 ek olajon ledinszteljük. Beletesszük a darált húst, tovább dinszteljük 4-5 percig. Rátesszük a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, majd villával törjük darabosra. Hagyjuk kihűlni. Reszeljük hozzá a krumplit, adjuk hozzá a tojást, a petrezselymet, sót, borsot ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékek elkészítése: Gyros Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább). A húst apróbb kockákra vágjuk. Zsiradékon egy fej apró kockákr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes