Családireceptkönyv.hu

Sajtos burgonyalabda a sütőben –


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya, 10 dkg sajt, 2 tojás, friss kapor, rozmaring, só, bors, olaj

Elkészítés:


A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezzük. Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából. Kiolajozott tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük őket. A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokos sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk. Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.

Sajtos burgonyalabda a sütőben  –

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizza
Pizza

A vizet, az olívaolajat, a cukrot, valamint a porélesztőt összekeverni hozzáadni a lisztet és a sót. 1 órát kelni hagyni, utána átgyúrni, kettészedni (két pizzára elég, ami nem k...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tati húsos káposztája
Tati húsos káposztája

A marhahúst megmosom,felkockázom, mint a pörköltnek szokás,a hagymát apróra vágom, kevés zsírban megdinsztelem. Beleteszem a marhahúst, picit sózom, fehéredésig dinsztelem, kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos - hűtős lángos -
Lángos - hűtős lángos -

Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a tojásokkal összemorzsolom. Csipet sót adok hozzá. Beleöntöm a már felfuttatott élesztőt, a tejfölt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Túróval töltött zsemle
Túróval töltött zsemle

A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk