1 kg burgonya, 10 dkg sajt, 2 tojás, friss kapor, rozmaring, só, bors, olaj
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezzük. Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából. Kiolajozott tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük őket. A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokos sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk. Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.
A megdarált húst, a megmosott rizst fokhagymával,hagymával,borssal és sóval összegyúrjuk tölteléknek. A hasáb nagyobb leveleit kettévágjuk, a belső kisebbeket egészben hagyjuk, hog...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, előbb keresztben, majd hosszában félbevágjuk. Kivájjuk a közepét, kis csónakokat készítünk. A csónakokat besózzuk, és elkészítjük a tölteléket. Az olajon meg...
Elkészítési idő: 35 p Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a kockára vágott hagymával együtt, egy kevés olivaolajon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A megpirított...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűSzóval elsőként a tésztát gyúrom össze (bár a franciák többsége a boltban kapható kész tésztát használja, én kevésbé szeretem, olcsóbb és finomabb az itthon készült, ráadásul öt pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű