1 nagy hátsó sertéscsülök
4 sertésköröm (érdemes összevágatni a hentessel)
1 sertéscomb diója
30-40 dkg füstölt sonka
5 fej fokhagyma
2 sárgarépa
1 paszternák
2-3 csilipaprika
10-12 szem egész bors
babérlevél
só
a tálaláshoz:
néhány keményre főtt tojás
lila hagyma
citromgerezdek
A hozzávalókat annyi vízben, amennyi éppen ellepi, közepes tűzön felforraljuk, majd a legkisebb lángon, gyöngyözve, kb. 6 órán át abáljuk. Közben a habot folyamatosan leszedjük a tetejéről.
Amikor a hús megpuhult, éjszakára az egészet hideg helyre tesszük; így ugyanis megdermed a tetején a zsír. Másnap ezt egyszerűen lekanalazzuk róla, majd a levet lassú tűzön újra folyósra melegítjük, és a maradék zsírt papírtörlő segítségével leitatjuk.
A megfőtt húsféléket kicsontozzuk, felvágjuk vagy tépkedjük, és tányérokba osztjuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá főtt répakarikákat és félbevágott főtt tojást is.
A levét gézen vagy finom szűrőn át a húsokra szedjük, és a kocsonyát hűvös helyre tesszük dermedni. Főtt tojással, szeletekre vágott lila hagymával, citromgerezdekkel tálaljuk.
Palacsintát kisütjük. A szószt összefőzzük, a zöldségeket megpirítjuk a csirkével,majd megtöltjük, a maradék szósszal leöntjük, összesütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étek elkészítéséhez úgy fogunk, hogy a krumplit megmossuk, majd egy villával szurkáljuk és már küldhetjük is a sütőbe, mint a hagyományos sült krumplit. Közben egy közepes méret...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst, a bulgurt, az apróra vagdosott hagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, fűszerezzük, és jól összegyúrjuk. A vajat felmelegítjük, a lisztet belekeverjük és enyhén megpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megmossuk, kettőbe vágjuk, hogy külön legyen az alsó- felső része. A zúzott fokhagymát és a gyömbért 0,5 dl olajba keverjük és rákenjük a húsokra, fűszerezzük. A zöldségeket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű