menu

Családireceptkönyv.hu

Kocsonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy hátsó sertéscsülök
4 sertésköröm (érdemes összevágatni a hentessel)
1 sertéscomb diója
30-40 dkg füstölt sonka
5 fej fokhagyma
2 sárgarépa
1 paszternák
2-3 csilipaprika
10-12 szem egész bors
babérlevél

a tálaláshoz:
néhány keményre főtt tojás
lila hagyma
citromgerezdek

Elkészítés:


A hozzávalókat annyi vízben, amennyi éppen ellepi, közepes tűzön felforraljuk, majd a legkisebb lángon, gyöngyözve, kb. 6 órán át abáljuk. Közben a habot folyamatosan leszedjük a tetejéről.
Amikor a hús megpuhult, éjszakára az egészet hideg helyre tesszük; így ugyanis megdermed a tetején a zsír. Másnap ezt egyszerűen lekanalazzuk róla, majd a levet lassú tűzön újra folyósra melegítjük, és a maradék zsírt papírtörlő segítségével leitatjuk.
A megfőtt húsféléket kicsontozzuk, felvágjuk vagy tépkedjük, és tányérokba osztjuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá főtt répakarikákat és félbevágott főtt tojást is.
A levét gézen vagy finom szűrőn át a húsokra szedjük, és a kocsonyát hűvös helyre tesszük dermedni. Főtt tojással, szeletekre vágott lila hagymával, citromgerezdekkel tálaljuk.

Kocsonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos zöldfűszeres palacsinta
Sajtos zöldfűszeres palacsinta

Palacsintát kisütjük. A szószt összefőzzük, a zöldségeket megpirítjuk a csirkével,majd megtöltjük, a maradék szósszal leöntjük, összesütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kétszer sült krumpli
Kétszer sült krumpli

Az étek elkészítéséhez úgy fogunk, hogy a krumplit megmossuk, majd egy villával szurkáljuk és már küldhetjük is a sütőbe, mint a hagyományos sült krumplit. Közben egy közepes méret...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsgombóc fokhagymás szósszal-diétás
Húsgombóc fokhagymás szósszal-diétás

A húst, a bulgurt, az apróra vagdosott hagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, fűszerezzük, és jól összegyúrjuk. A vajat felmelegítjük, a lisztet belekeverjük és enyhén megpirítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Fokhagymás csirkecombok zöldségágyon
Fokhagymás csirkecombok zöldségágyon

A húst megmossuk, kettőbe vágjuk, hogy külön legyen az alsó- felső része. A zúzott fokhagymát és a gyömbért 0,5 dl olajba keverjük és rákenjük a húsokra, fűszerezzük. A zöldségeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk