Hozzávalók 6 főre:
1 kg közepes méretű burgonya
250 g orsó tészta
6 tojás
1 doboz kukoricakonzerv
4 pár virsli
3 fej vöröshagyma
Mártás:
2 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 tömlős sajt (sonkás)
8 dl tej
1 kis doboz tejföl
csipet pirospaprika
bors
ételízesítő
A burgonyát héjába megfőzzük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A tojást is keményre főzzük. A virslit és a 3 fej hagymát felkarikázzuk.
Mártás :
Az olajban megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sűrűsödésig főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt a tömlős sajtot a reszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük.
Kivajazott jénai tálba karikázzuk a burgonya felét, rá rétegezzük a hagymát, virslit, kukoricát, tojást, rá öntünk egy kevés mártást, majd rátesszük a tészta felét. Újrakezdjük a rétegezést, a tetejére burgonya kerüljön amit vékonyan bekenünk a mártással.
Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük.
Az egyik fej hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük egy kevés kókuszzsíron, majd rátesszük a megmosott árpagyöngyöt, átforgatjuk, ráöntünk dupla mennyiségű forró vizet és lassú tűzö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt nagyjából 10 percig főzzük sós vízben, majd szűrjük le és törjük apróra. A csirkemellet is főzzük meg sós vízben, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk karikára, a para...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűParadicsomos húsgombóc, fekete spagettivel Egy mélyebb serpenyőben megdinszteljük a felaprított fél fej vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felvágott fokhagymákat is. Üvegesre dinsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót a vajon 5 perc alatt megpároljuk, sóval, ételízesítővel, kurkumával ízesítjük. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és felöntjük a vízzel. Amikor a víz felfor...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű