50 dkg, darált sertés hús
2 tasak elő főzött rizs
20 dkg trappista sajt
füstölt szalonna
1 nagyobb fej vörös hagyma
ízlés szerint fűszerek (piros paprika, só, bors, pörkölt fűszerkocka)
A rizst megfőzöm. A felkockázott szalonnát megpirítom, hozzáadom az apróra vágott vörös hagymát. Üvegesre párolom, majd a darált húst belekeverem, Hozzáadom a fűszereket, és fehéredésig főzöm.
Hőálló tálba rétegezem a rizst és a húst. A tetejére a reszelt sajt kerül. 200 fokos sütőben 30 perc alatt kész.
Aki szereti a sajtot, a rétegek közé is csempészhet.
Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában főzd meg, majd hámozd meg és hosszában vágd ketté. Egy kiskanállal kapard ki a közepét, hogy legyen hely a tölteléknek. A felaprított hagymát a gombával együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk. • Olajjal kikent tepsibe fektetjük. • Franciasaláta-alapot (nyersen) összekeverjük a tejföllel és belezúzzuk a fokhagymát. Húss...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet felforralom a sóval. Amikor forr, lassan belekeverem a kukoricadarát. 3-4 percig folyamatosan kevergetve főzöm. Amikor már sűrű krémszerű, leveszem a tűzről és egy te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű