- 2 bögre apróra vágott főtt karfiolvirág
- 1 tojás + 1 tojás fehérjéje
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1/2 bögre reszelt cheddar sajt (lehet trappista is)
- 1/2 bögre Update1 panírmorzsa
- só, bors, delikát az ízesítéshez
Először főzd meg a karfiolt: fedő alatt párold forró vízben kb. 4-5 percig vagy amíg puha nem lesz, de arra figyelj, hogy nehogy szétfőzd! Ezután jól szűrd le, majd szárítsd meg egy papírtörlőn. Vágd össze jó apróra.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Béleld ki a tepsit sütőpapírral.
- Egy közepes tálban keverd össze az összes hozzávalót, majd a masszát fűszerezd ízlésed szerint. Evőkanálnyi darabokból gyúrj kis ovális falatokat, majd helyezd őket a sütőpapírra.
- 16-18 perc alatt süsd aranybarnára.
Elkészítés: Sütőpapírt teszek egy tepsibe, erre teszem a padlizsánokat, és addig sütöm, amíg alaposan meg nem barnulnak. Majd a zöldség húsát óvatosan kikaparom a héjából, egy tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni ) A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A leveshez a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban a zsírt rádobva kisütjük. A töpörtyűt szűrőlapáttal kiemeljük belőle, a fele zsírt egy serpenyőbe öntjük. A hagymáka...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA paradicsomokat a csúcsuknál kereszt alakban bemetsszük, rövid időre lobogó, forró vízbe tesszük, mikor kezd a héjuk felpöndörödni, kivesszük őket, hideg vízzel leöblítjük és lehú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű