- 2 bögre apróra vágott főtt karfiolvirág
- 1 tojás + 1 tojás fehérjéje
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1/2 bögre reszelt cheddar sajt (lehet trappista is)
- 1/2 bögre Update1 panírmorzsa
- só, bors, delikát az ízesítéshez
Először főzd meg a karfiolt: fedő alatt párold forró vízben kb. 4-5 percig vagy amíg puha nem lesz, de arra figyelj, hogy nehogy szétfőzd! Ezután jól szűrd le, majd szárítsd meg egy papírtörlőn. Vágd össze jó apróra.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Béleld ki a tepsit sütőpapírral.
- Egy közepes tálban keverd össze az összes hozzávalót, majd a masszát fűszerezd ízlésed szerint. Evőkanálnyi darabokból gyúrj kis ovális falatokat, majd helyezd őket a sütőpapírra.
- 16-18 perc alatt süsd aranybarnára.
A hagymákat megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk vagy nagyobb kockákra vágjuk (ízlés kérdése), a paradicsomokat pedig negyedeljük. A hagymát az olajo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk. Ha szépen kiolvadt, hozzáadjuk a tarhonyát, és a finomra vágott vöröshagymát. Kb 5 percig pirítjuk kis lángon. Mehet hozzá a kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük az olívaolajat egy nagy, nehéz fenekű edényben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprika pehelyét. Főzzük, gyakran keverve, amíg a fokhagyma aranyszínű...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA felszeletelt hagymát, a felforrósított zsiradékban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a tarhonyát és állandó kevergetés mellet megpirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt bu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű