Családireceptkönyv.hu

karfiol álom­fa­latka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 bögre apróra vágott főtt karfiolvirág

- 1 tojás + 1 tojás fehérjéje

- 1 fej apróra vágott hagyma

- 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem

- 1/2 bögre reszelt cheddar sajt (lehet trappista is)

- 1/2 bögre Update1 panírmorzsa

- só, bors, delikát az ízesítéshez

Elkészítés:


Először főzd meg a karfiolt: fedő alatt párold forró vízben kb. 4-5 percig vagy amíg puha nem lesz, de arra figyelj, hogy nehogy szétfőzd! Ezután jól szűrd le, majd szárítsd meg egy papírtörlőn. Vágd össze jó apróra.

- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Béleld ki a tepsit sütőpapírral.

- Egy közepes tálban keverd össze az összes hozzávalót, majd a masszát fűszerezd ízlésed szerint. Evőkanálnyi darabokból gyúrj kis ovális falatokat, majd helyezd őket a sütőpapírra.


- 16-18 perc alatt süsd aranybarnára.

karfiol álom­fa­latka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Alap padlizsánkrém
Alap padlizsánkrém

Elkészítés: Sütőpapírt teszek egy tepsibe, erre teszem a padlizsánokat, és addig sütöm, amíg alaposan meg nem barnulnak. Majd a zöldség húsát óvatosan kikaparom a héjából, egy tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Burgonyás rakott karaj
Burgonyás rakott karaj

A burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni ) A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Apaci
Kötött galuska leves
Kötött galuska leves

1. A leveshez a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban a zsírt rádobva kisütjük. A töpörtyűt szűrőlapáttal kiemeljük belőle, a fele zsírt egy serpenyőbe öntjük. A hagymáka...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilka
Tunéziai huevos rancheros - TCM
Tunéziai huevos rancheros - TCM

A paradicsomokat a csúcsuknál kereszt alakban bemetsszük, rövid időre lobogó, forró vízbe tesszük, mikor kezd a héjuk felpöndörödni, kivesszük őket, hideg vízzel leöblítjük és lehú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk